Söndagsmiddag
Kategori: Allmänt
Med tanke på brunchen tidigare idag trodde jag att jag skulle slippa äta mat, åtminstone fram tills mitten på februari nån gång men ack så fel man kan ha. När jag kom hem var jag ändå hungrig och tänkte att äta bör man annars dör man så jag slängde på mig kockförklädet och lät återigen inspirationen landa nånstans på en skitig bakgata i Bangkok. Thaimat med andra ord (på mitt sätt) och yes box jag har fått dille på detta. Dessutom var jag lite sugen på att testa mina "fitness-nudlar" som jag beställde av ren nyfikenhet häromveckan. Nudlar utan kalorier kan väl knappast vara gott tänkte jag så var tvungen att testa, och tja, de funkar faktiskt. Lite slajmigare än mina favvonudlar (glasnudlar) i konsistensen men de slinker ner liksom. Varför den där "Fitness-guru" väljer att knyta rosetter av sina nudlar är en annan sak att fundera över, men det tar vi en annan dag.
Slutresultatet av mitt improviserande blev en helt okej köttgryta med thaismak och just -"Fitness-nudlar". Jag döper rätten till Isas thaifit.. ursäkta Isas fit-thai-gryta. Är ni sugna på att testa nån dag så är bjuckar jag på receptet här nedan:
Du behöver:
- Valfritt kött (jag använde grytbitar men skulle nog kunna tänka mig något annat nästa gång)
- Champinjoner
- Gul lök
- Broccoli
- 4 Vitlöksklyftor
- En burk kokosmjölk
- Gröncurrypasta
- Ett pkt Fitnessnudlar www.fitnessguru.se
- Frysta wokgrönsaker (pallade inte idag)
- Sambal Oelek
- Salt & Peppar
Börja med att gnugga händerna med rapsolja och dra dem sedan rakt genom kalufsen. Sådär, nu har du en perfekt Morberg-frippa. Kavla upp armarna och sätt igång. Bryn köttet i en stekpanna såklart, tillsammans med löken. När köttet fått lite färg, dra i champinjonerna med, men gör det inte för tidigt. Risken finns att de blir för mjuka då. När köttet är genomstekt, lägg i allt i en gryta. Pressa fyra vitlöksklyftor och börja stek frysgrönsakerna, och lägg ner dem i samma gryta när de är klara. Häll på kokosmjölk och några teskedar gröncurry-pasta. Jag hade i lite vanlig curry också för jag gillar när det drar lite i munnen som ni vet. Sen dödade jag grytan med sambal men det behöver man absolut inte göra. Jag skulle rekommendera kanske 1-2 teskedar till den klene. Medan grytan puttrar är det bara att börja knyta upp nudelrosetterna och försiktigt lägga ner dem i grytan. Eller nej förresten gör inte det. Kasta dem som om de handlade om diskus, då hade Morberg blivit glad. Sen är det bara att lägga på locket och låta grytan puttra en stund på svag värme.
Smaka av och när du känner att du inte kan hålla dig längre, ja, då får det vara klart enligt mig.
Tjing!
