isasjosten.blogg.se

allt eller inget

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Har känt mig alldeles trasslig hela dagen, vet inte om det var kärringjäveln i mig imorse som har tagit ut sin frustration genom fysiska åkommor men jag känner mig helt vissen och både lam loj och lealös. Det är därför en himlans tur att jag är ledig ikväll, så att jag kunde ta mig hem och få tycka lite synd om mig själv och pyssla om mig själv lite mer än vanligt. Träning är det inte fråga om, man ska lyssna på kroppen - det kommer ni ihåg va, och idag är det lilla kroppens tur att vila. Det blir enbart fredagsmys med andra ord.

När jag är lite hängig är det enda jag är sugen på mormors grönsakssoppa, men eftersom att mormor inte är här idag gav jag mig på ett eget försök och jag tror tamejfan att soppkok sitter i generna för herre min gud vilken fantastisk soppa det blev. Är du sugen på att testa så gör det för det är busenkelt. Tänd julstjärnan, skruva upp julmusiken (alltid Christer Sjögren), ta på dig din finaste pyamas, plocka fram din längsta morot och häng med.

Du behöver:

  • Broccoli (fryst funkar skitbra)
  • Morötter (långa och smala är bäst det vet ni va)
  • Gul lök, ca 3-4 st
  • Grönsaksbuljong
  • Örtsalt
  • Timjan
  • Peppar
  • Matlagningsgrädde
  • En sällskapstomte
  • En flaska Gnarly Head
Koka upp vatten med buljongen i en stor kastrull. Ha i broccolin och morötterna. Koka upp. Hacka löken i lagom stora bitar, gråt en skvätt och fräs dem sedan gyllengula i en stekpanna. Lägg i löken i kastrullen och koka lite till. Krydda med timjan, salt och peppar. Stäng av plattan. Gå loss med stavmixern tills soppan är slät. Ha i en skvätt matlagningsgrädde och rör om. Smaka av och om det behövs, krydda igen. Sleva upp soppan, gnugga ner baken i soffan och stanna där tills du känner dig frisk igen.
 
Jag förklarar härmed trots att klockan bara är 17 fredagsmyset påbörjat, men jag ska erkänna att om jag känner mig själv rätt kommer jag att ha tröttnat vid sjusnåret. Då har jag förmodligen våldsgästat min killkompis soffa för att se XFactor eller nåt annat nördigt.
 
Ha en fin fredag. Puss på er.
 

God morgon mvh Arg Tant

Kategori: Allmänt

Efter att ha brottboxat mig igenom SL:s morgonrusning kan jag konstatera att denna bisarra situation tillhör ett av de få fenomen som kan göra mig ilsken. Den tar verkligen fram det hemskaste ur människor, men det tar sig i olika uttryck. Personligen beror min ilska och irritation på praktarslena runtomkring mig, inte på situationen i sig, för utan alla dessa fårskallar i rusningstrafiken skulle situationen faktiskt kunna vara - åtminstone - uthärdlig.

Såhär. 

- Det FINNS ingen komma med på tåget-garanti, det vill säga är tåget fullt så är tåget fullt, att pressa sig in i en vagn samtidigt som man armbågar en medpassagerare i ögat är alltså inte speciellt snyggt.

- Har du mot all förmodan pressat dig in och lyckats komma åt ett litet hörn precis vid dörrarna ÄR DET DIN FÖRBANNADE SKYLDIGHET att flytta på dig när andra passagerare ska ut. Ta ett steg ut och ställ dig på perrongen, jag lovar, du kommer på igen.

- Tillika, står du på perrongen medan tunnelbanefan snyggt snajdar in tar du platsen på sidan av dörrarna. Här gäller nämligen principen; släpp av innan du själv går på. Detta verkar vara VÄLDIGT klurigt att räkna ut för en majoritet av kommunaltrafikanterna.

- Att lukta död räv verkar ha blivit väldigt poppis, varför fattar jag inte. Huruvida det är viljan att leva i celibat eller dödslängtan som lockar vet jag faktiskt inte, men snälla, STÄNG MUNNEN isåfall. Att hosta rakt ut i trånga utrymmen borde man få samhällstjänststraff för. Typ plocka upp hundbajs efter oansvariga hundägare eller läsa sagor för kolinsjuknade människor med amputerade armar för att själva få smaka på samma medicin.

- Höger sida på rulltrappan är fritt fram att bara stå, men ta för guds skull inte ett kliv i vänster riktning, risken att du blir nertrampad (kanske av mig) växer nämligen markant i detta läge.

Kontenta; vett och etikett i kommunaltrafiken är minst lika viktigt som vett och etikett vid middagsbordet. Enligt undersökningar anser 90 % av svenskarna sig ha godkänt bordsskick, men att 90 % av svenskarna har ett godkänt kommunaltrafiksskick kan jag sätta mina finaste jeans på (att dom inte har alltså). Ibland undrar jag om det verkligen är i Stockholms tunnelbanesystem som jag spenderar timmar av min vardag, eller om det är i en djurpark som drabbats av inbördeskrig.

Och jag vet, nu generaliserar jag nästan värre än SD-grisen (nämner inga namn, vill inte riskera dagsböter för förtal eller något). Och ja, kalla mig kärringjävel men jag kan i alla fall stå för vad jag är - kommunaltrafikantsfientlig.



 

Pepparkaksbak

Kategori: Allmänt

Ibland måste man som sagt få ha lite roligt också och med tanke på att juletiden officiellt startar nu så kunde vi inte tänka oss något mer passande än lite pepparkaksbak på Hökis. Eller det var någon form av tableservice-aktivitet vi höll på med för degen fick man utbakad till bords och hämtad för gräddning, lyx va. Böjde till lilla gomman lite för tröttna lite på barbiekomplexet och gav henne ett smashing halvraffset för det var hon värd, donnan.

 

Inte så farligt..

Kategori: Allmänt

Att sitta och läsa, speciellt kurslitteratur, har en sövande verkan på mig, blir groggy och går på autopilot mot soffan och intar ryggläge minst var 30:e minut. Detta gör att min fysiska ansträngning de dagar jag är hemma och pluggar oftast blir lika med obefintlig och därför tvingar jag mig alltid ut på en PW eller till gymmet nån gång mitt på dagen, för att komma hem först till middagstid då det absolut inte går att plugga mer, man kan väl inte plugga på kvällen heller! Då ska man ju ta det lugnt, visst är det så?

Idag var tröttheten obotlig men jag tog mig till gymmet ändå. Tyvärr lite för sent för det var redan en hel del folk på gymmet, inte minst i fågelbenshörnet. Som ni vet brukar alla hantlar och skrivstänger rymmas på ett och samma område, ofta långt in i gymmet i ett hörn fullt av spännisspeglar. Speglar är inte mig emot, det är tvärtemot skitviktigt för man kan inte se med känseln om man står i rätt vinkel för att övningen ska träffa rätt, men det är så typiskt för jag tror inte jag är den enda tjejen som inte direkt trivs i ensam anslutning till testosteron-upphöjt-till-tusen-klubben.

Idag hade jag i varje fall inget val och jag hade sprungit 3 rundor på bandet och kände mig yrslig så ville verkligen krama lite armmuskler, så jag klämde mig in där i hörnan mellan två grabbar som säkert hette Don och Juan för de verkade ha käkat machochips hela veckan. Tog mina - i förhållande till deras (wow) STORA hantlar - mina små fjutt5kiloshantlar och började göra mina övningar utan att stånka och stöna och skrika som man tydligen ska göra i machohörnan. Men här kommer vi till det roliga -

Det var inte så farligt! Det var faktiskt inte alls så farligt, ingen verkade bry sig. Nu vet jag inte om det handlade om att jag såg extremt motbjudande ut i mitt svettiga hår och mascarasvidande ansikte eller om de helt enkelt var för inne i drömmarna om beach-överkroppen 2013, men det var en jäkligt skön upptäckt. Så brudar, tveka inte, ta för er och ta plats i fågelbenshörnan, det behövs.

Bananpannkaka

Kategori: Allmänt

Ibland när jag ställer mig i köket på morgonen känner jag bara näeeej inte gröt igen (fast att jag älskar gröt) och för att inte föräta sig på nåt som är så smart och lättlagat och bra för magen så ska man variera sig nån gång då och då och för att fira att snön har kommit lagade jag en bananpannkaka imorse. Superenkelt det med. Det enda sugiga med bananpannkakan är att man måste diska både bunke och stekpanna OCH tallriken. Men jag älskar ju att diska.

Du behöver:
En banan per skaft
Äggvita
Sukrin
Pålägg efter smak (ja kaviar går oxå bra)

Mixa banan och äggvita, ha i lite sukrin (valfritt). Lägg i stekpanna med lite fett i, stek på lagom värme på båda sidor, bre på pålägg och ät om du känner för det.
Jag hade keso och kanel på och måste erkänna den ser jävligt trist ut men hade varken bär eller julpynt att dekorera med.

Snö imorrn

Kategori: Allmänt

En liten fågel viska att de ska snöa imorrn så jag var tvungen att snabba mig att göra kanske årets tristaste sko-inköp. Vinterdojor. Kommer med 99% sannolikhet aldrig känna mig särskilt snygg i dessa pjäser, men i år bryr jag mig inte en sekund om hur mina fossingar ser ut för i år ligger fokus på att inte frysa. Hur tänker ni? Existerar det ens några snygga (och varma) vinterskor? Tvek på den alltså...

Såhär års ska man va snäll har jag hört

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag vintertid ser ut som nån slags variant av vit blank julkorv med inslag av diverse delikatesser i ansiktet, och eftersom att det hör julen till att vara extra snäll så tänkte jag att detta måste ju även gälla ansiktet. Därför använder jag BARA dessa produkter för tillfället. BB-cream, grym för huden och ger iallafall känslan av att verka något täckande, foundation (fattar inte varför det kallas så när det är som puder) från I.d bare minerals och concealer och bronspuder från samma märke. Å så ett lipsyl (hur stavas det?) som jag fick i nån goodiebag från Burt's bees. Det är gjort på bivax om jag inte minns fel.

Sa ju det. Sjukt snäll är jag.

BP-fail

Kategori: Träning

Är så himla besviken över förmiddagens BP-pass. Ville verkligen ge den nya releasen ett nytt försök, hatar att ge mig, och såg att det gick ett pass på Fjoll-SATS no 1 Odenplan klockan 12 och trots att det inte är direkt mitt grann-gym drog jag på mig gallonstället och krigade mig dit.

När instruktören lite käckt sa att idag ska vi köra Bodypump 84 tänkte jag Jisses Madonna här har vi en snabblärd jäkel men redan i första låten sjönk mina förhoppningar ner till fotknölarna. Vad var det där för en varelse för det såg mer ut som ett asplöv som blivit korsbefruktad av Gunilla Persson och David Hasselhoff. Hon var helt galen! Och hennes teknik gick emot precis allt jag lärt mig innan. Brett grepp på stången på tricepslåten, gunga fram och tillbaka som en pendel i bicepslåten, vila på huk i knäböjslåten and so on.. Det slutade inte där liksom. Inga instruktioner innan övningarna utan liksom halvt efter. Detta resulterade i att man missade första övningen mellan varje byte, och som tur var hade jag hyfsad koll på vad som skulle komma ändå.

Jag kunde inte fokusera utan var bara förundrad över pinglan på scen som spratt ut i hopp och sparkar emellanåt, väntade bara på att hon skulle sträcka upp den seniga armen i luften och skrika "måntiara, förvandla miiig" - hon var ett enkelt inte på riktigt.

Ett tag tänkte jag att "om jag skiter i henne å försöker göra som jag brukar kan jag kanske bli lite svettig iallafall" men det gick absolut inte för så fort jag försökte "pekade" hon genom att ge av sig en skranglig frontkick och skrek "djupareeere, jag vet att du kan, meeeeera, jaaa jaaa jaaaaaaaaaa" och jag blev superdistraherad och superirriterad. Undrar om hon verkligen hade koll på vart hon var nånstans för i mina öron var hon någon helt annanstans.

Hon får därmed av mig noll av fyra toasts. Eller vänta lite. Hon kan få ett trött jävla formbröd för alla skutt och ryck hon hann med. Och för att förebygga allvarliga ryggskador kommer jag aldrig gå dit igen. Bra så.

 

Grattis mamma!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min vackra mamma 51, så därför mamma, förutom att säga grattis vill jag bara tacka dig för att du raggade upp den där nakenmodellen du målade av på konstfack 1987, det var ju himla tur för annars hade ju varken jag, brorsan eller syrran blivit till och det hade ju vart väldigt tråkigt för er! Man tar ju inte grisen i säcken liksom..

love you mami <3

 

Man måste leva lite också!

Kategori: Allmänt

...Det är ni med på va? Det är jätteviktigt, med dubbelbetoning upphöjt i trippelkvadrat.
Bara för att man vill ägna sitt liv åt träning och hälsa behöver man inte totalförbjuda andra delar av livet. Det får inte vara på bekostnad av att må bra alltså. Kan låta som en paradox, men det jag helt enkelt menar och vill lägga tyngd vid är vikten av att hitta en balans i tillvaron. Låter superklyschigt, jag vet, men det blir så himla tråkigt annars och framförallt löper man en betydligt större risk av att hamna i någon sorts osunt tvångsmässigt beteende. Av erfarenhet vet jag att gränsen däremellan är hårfin. När passionen övergår i tvång. Därför är jag extra uppmärksam och frågar mig själv varje dag.
Ibland ställer jag mig framför badrumsspegeln på morgonen och börjar dagen med att säga: "Nämen tjena Isa, fan vad du ser ut" sen börjar jag garva åt spegelbilden och svarar: "Men hur fan ser du själv ut på morgonen när du har stångbrottats med huvudkudden i åtta timmar?" Skämtåsidospår, onödigt, men kunde inte låta bli.
Vad jag menar är självklart att jag frågar mig själv varför jag väljer att leva som jag gör. Är det för min egen skull eller för någon annans och viktigast av allt, får det mig att må bra. Ärligt så.
Så till alla er träningsdårar där ute, glöm bara inte bort att leva. Livet är för kort för att låta bli att göra saker som får en att må bra. 
Kom ihåg det och ta mig på orden för tro mig, det är lättare att blanda ihop en passion med ett tvångsmässigt beteende än vad man tror.
Så: Ta hand om ditt lilla hjärta,
lyssna på vad kroppen säger till dig, 
och var snäll mot dig själv.
Du har bara en du, var rädd om det duet (låter knasigt men ni förstår).
 
Nu ska jag på mingelkväll SASSE network nätverk. Man kan ju inte BARA träna hela tiden...;)
 
 

Det blir vad man gör det till

Kategori: Allmänt

Kanske månadens hittills gråaste dag men vad gör det? Perfekt tillfälle att stanna inomhus om man har den möjligheten. Jag kom precis hem från ett BC-pass på St Eriksbron och är fylld av energi. Ljusen i fönstren är nytända, jag är nyduschad och maten är nylagad- eller nyhackad eller vad man nu ska kalla det. De som känner mig vet att jag är född med tummen mitt i handen när det kommer till köksskills (eller så är jag helt enkelt skitlat) men ja lever efter matlagnigsmottot "så lite disk som möjligt och fort skare gå" ungefär. Så här har ni en bild på ett nytänt ljus, en nyhackad lunch och en nyduschad chey :)

...

Kategori: Allmänt

Är helt mållös efter kvällens pump. Innan passet frågade instruktören mig vad jag tyckte om den nya koreografin eftersom jag var med och körde några nya låtar på premiären i lördags. Stark och muskulös som man är svarade jag självklart precis som det var. Låtarna var skitenkla och något jag kunnat göra samtidigt som jag ligger i sängen och pillar mig i naveln... Typ. Eller nej.. Kanske så sa jag inte men jag sa ändå att jag tyckte att flera av låtarna kändes lättare än förra programmet. Och OJ vad jag hade fel. Jag fick skämsigt äta upp mina ord och tugga dom innan de satte sig i halsen på mig för att nära vilja få mig att kräkas. Det här var ta mig tusan det tyngsta pump-passet jag tagit mig igenom och då pratar vi ett par hundra. Muskelsjälvförtroendet fick en rejäl slägga i mellangärdet och jag kved, gnydde, tjöt och tyckte allmänt synd om mig själv. Men satan vad de följande 3 månaderna kommer att göra en stark och jag kan inte komma ifrån att känslan efter passet nog var en av de bästa - av alla de hundratals pumppass jag tagit mig igenom.

Vanligtvis har jag sällskap av min killkompis Nisse på måndagarna men idag missade han passet. När jag på telefon berättade om vad han missat fick jag ett mms en timma senare, han känner konkurrens den där karln. Det tar jag som en komplimang :)

Dagens lärdom: Kaxighet varar kortast och att sparris på burk är jätteäckligt!

Kaxfröken innan passet. 

Död inte så kax-fröken med minuspoäng på muskelsjälvförtroendekontot

Kax-Nisse

Nej nej nej

Kategori: Allmänt

Mr förkylning jagar mig och skjuter trötthetspilar och bacilluskpartikler efter mig. Var tvungen att göra ett stopp på Gullmarsplan påväg till skolan för att låta Apoteket ruinera mig. Satan vad dyrt det är att förebygga förkylning. 323 kronor borde väl räcka för att slippa en förkylning?

Måndag

Kategori: Allmänt

Nu springer vi igång den här veckan! Jag gör det med grötarnas gröt, grupparbete i skolan följt av den hederliga bitterljuva måndagspumpen. I helgen har jag handlar lite nya grejer till träningsbyrålådan, han stog och gapade om att han behövde det nämligen.

 

 

Sen började skåpet mittemot lådan blänga surt på mig så var tvungen att köpa en kappa till skåpet med. Ja jag vet, är lite för snäll ibland...

 

söndagens avslut var det ja...

Kategori: Allmänt

Hoppsan. Vad det är i behöver ingen undra för det är givetvis äppeljuice. Och på frågan om Callgirl var bra behöver ingen hellre undra för jag bytte valet till Blondie istället och yes box, den var riktigt dålig. Så allt som skrivs av Damernas i Falun eller vem det nu e som rosat fanskapet kan ni lita på fast i motsatt riktning! Sussa sött

Söndagens avslut sätter standarden för veckan

Kategori: Allmänt

Så är det för mig iallafall. Trots den sanslösa tröttheten pallrade jag mig ner till Liljeholmen och avrundade veckoformen med en vinnande kombo enligt mig - BC och BB. Ny koreografi på combaten fick mig att känna mig som en bortkommen hare med tourettes i benen, men svettigt var det och jag börjar äntligen få in jabbarna och de där satans krokarna. På bodybalancen körde jag nån egen variant med minusbetoning på balansen. Tröttheten gjorde sig påmind och jag var vinglig som en packad fjortis. Dock gjorde jag mitt yttersta passet igenom och för det får man faktiskt vara stolt enligt mig. Nu ska jag och min kompis Kajsa se Callgirl. Uselt söndagsfilmval, jag vet, men det är helt enkelt de allvarliga filmerna som tilltalar mig bäst.
Nu laddar vi batterierna för en ny vecka, och hörrni, ni vet att det är mindre än en månad till jul va?
Puss på er

G.Ä.Z.P

Kategori: Allmänt

Jag är så trött att jag nästan vill ta livet av mig (ta det med en nypa salt). Jag har på fullblodigt allvar aldrig upplevt den här typen av trötthet, trots att jag när jag var lite yngre ibland inte sov en blund på två dygn.
När jag kom hem vid 13-tiden idag stupade jag i säng men istället för att lyckas somna började jag störtböla. Min sambo och bästa vän Josefin undrade om något hade hänt och jag kände mig som jordens töntigaste när tårarna sprutade och jag snyftade fram något snorigt svar i stil med "Nej, jag är bara så himla trött".
Jag har svårt för att sova på dagarna, jag har för många myror i brallerna och får små-ångest av att sova. Sova kan man göra i graven är ett uttryck jag kan identifiera mig med men just idag önskar jag att jag kunde vara precis som alla andra, och bara få sova en liten stund.


Lördagen

Kategori: Allmänt

Ibland är man för kaxig för sitt eget bästa och det var vad jag fick erfara under morgonens pass. Ny koreografi och utmanande låtar fick mjölksyran att fräta sönder samtliga kroppsdelar men jag härdade ut och fick under några tillfällen svälja stoltheten för att snällt lätta på vikterna då jag kände mig smått löjlig när jag vek mig halvvägs in i bicepslåten. Var mina små kulor på insida överarm fejk liksom?

Efter denna käftsmäll snabbade jag mig i raketfart för att hinna med en räserdusch innan jag skulle träffa upp min fina vän och friskus Roshi. Tackar henne för dubbelinjektionen i energi, det behövdes. Roshi kommer förövrigt bli världsartist inom de senaste 3 åren, det är jag säker på. På måndag flyttar hon till London där hon ska vara med i en av världens största musiktävlingar. Det ni. Kom ihåg vart ni såg det först.

Kvällen inleddes med munhuggsorkestern, dvs middag hos familjen Sjösten. Jag och pappa spelar gitarr, gärna olika låtar i olika takt samtidigt som vi diskuterar med mamma och intar rödpang i obscena mängder.

Innan sömn tilläts - 07 imorse förövrigt - hann jag även avverka ett smärtfyllt arbetspass på Collage, så ja! Idag är jag megatrött och den där tröttheten går liksom inte att förtränga längre. Misstänker att dagens tvättpass kommer att varvas med intervallpowernaps för att jag ska kunna stå på benen under kvällens dubbelpass i BodyCombat och Balance.

Vi hörs då!

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Som bekant är tre grabbar i medelåldern på besök i stan och lirar skiver i nån förort - kommer inte ihåg vad de heter men de måste va från landet för de har dragit hit alla sina hundratals tusentals kompisar, eller så lider de bara av korvstoppningssyndromet, dvs trivs i korvstoppade miljöer. Det här resulterar i överfyllda krogar och stretchade öppettider och för att ladda för kriget åt jag och min kollega/vän en fet trerätters hos en annan kollega på Tre vänner i midsommarkransen. Detta käftligg i matväg (skitgott) gjorde kvällen igår lite lättare - ganska smärtfri trots att vi gjorde en grym kassa i min bar igår.

Att min mage håller på med någon sorts basorkester hindrar mig ändå inte att kliva upp med tio-tuppen denna morgon för nu står Bodypump först på dagordningen och att jag är mentalsjuk och längtar till ett träningspass som börjar fem timmar efter hemkomst natten innan behöver ni inte ifrågasätta, för morgongröten ligger där den ska, smurftajtsen är på och tröttheten har jag kastat i papperskorgen. Allt är som det ska med andra ord.

Intervallpass

Kategori: Allmänt

Imorse stod löpbandsintervaller på schemat, och för första gången på länge kändes stegen plättlätta och flåset precis lagom. Nu ska jag inte säga att det inte var jobbigt, för det var det, men det är det som är det finurliga med mitt hemmalagade intervall pass - det blir vad man gör det till. Känner man att man orkar en vända till, ja då springer man en vända till tills man helt enkelt inte orkar mer. Och inte orkar mer för mig är när man måste tugga frukostgröten en andra gång för att den återvänt från de döda (magsäcken). Hur som, jag tänkte att jag bjuckar på receptet, för enligt mig är det fenomenalt.
Min 1: 6.5 km/h
Min 2: 7.0 km/h
Min 3: 7.5 km/h
Min 4: 8.5 km/h
Min 5: 10.0km/h
Min 6: 10.5 km/h
Min 7: 11.5 km/h
Min 8: 12.0 km/h
Min 9: 13.5 km/h
Min 10: 14.5 km/h

En intervall är alltså 10 min lång. Jag brukar köra 4 om jag har en dålig dag och 6 om jag har en bra. Idag var en superdag så jag körde 8.
Annars är ett hett tips om man vill jobba upp kondisen att börja försiktigt med 2 och sen trappa upp med 1 extra intervall varje vecka. 5 veckor senare lovar jag att du orkar 6 intervaller och då har du lärt dig springa en mil på en timme. På fem veckor alltså! Är det inte magiskt?

Bjuder på en sliskbild och ja, han där bakom på mig och suckade när jag fotade mig själv framför spegeln, men det bjuder jag också på.

...

Kategori: Allmänt

Fredag

Kategori: Allmänt

SÅ skönt att vakna upp utvilad denna fredagsmorgon. Har tagit på mig mitt bästa humör, tillsammans med mina tur-tights och en riktigt knallorange träningslinne, för idag känner jag för att sprida lite energi. Att man dessutom fick vakna upp med lönen på kontot gör ju inte denna novemberfredag sämre precis.
Det slog mig precis att vi faktiskt nu snart tagit oss igenom en av årets gråaste månader, och visst har det gått fort!
Nu är det julemys-månaden kvar, plus två grådassmånader vi inte behöver prata om ( dock två ypperliga månader att vässa formen under inför badräktssäsongen - det blir vad man gör det till.)

För att avrunda detta tomma inlägg tänkte jag bjucka på ett sjukt grått men snabbt frukosttips! Havregrynsgröt på mitt eget sätt.

Mät upp 1 dl havregryn och 2 dl vatten i en skål (obs inte av folie), salta efter känsla och rör om med en sked. Men ta för guds skull ut skeden för nu ska grynblandningen in i micron. Full effekt 90 sekunder. Under tiden hinner du sätta på kaffevatten eller förbereda din Nespresso om du är av den modernare kalibern. När microvågsugnen tjuter, ta ut halvgröten och rör om igen. In i micron, denna gång i 60 sekunder. Räkna till 30 och sen baklänges igen och sen är grötfan klar att garneras. Det är nämligen nu det händer. Toppa med MÄNGDER av kanel (ökar fettförbränningen), strö över en lagom dos linfrön (finns liksom ett linjärt samband med där mängd linfrön ligger på X-axeln och risk för akuta toabestyr ligger på Y-axeln).
Sist, om du vill stimulera mucklerna lite extra på gymmet efteråt eller bara bli lite extra mätt e äggvita något du kan röra ner. Finns en svinbra färdig äggvita på dunk på Matdax eller på Ica Kvantum i Liljeholmen. 
Sist av allt, häll på alpro soyamjölk (all annan smakar gammal trasa), luta dig tillbaka i soffan, sleva i dig geggan och NJUT!




 


Ps. Glöm inte att notera frisyren. Tog 8 timmar att gnugga fram och jag kallar den "Nest-Coiffure". Kom ihåg vart ni såg det först...

Ha en fin morgon mina vänner!
 

SHM (softa-hemma-mode)

Kategori: Allmänt

Men hörrni, vilken snuskdag det bjöds på va. Regnet har pissat mig i ansiktet exakt hela dagen. Efter skolan svängde jag förbi Ambassadeur för att hänga med en av mina bättre killkompisar. Han kallas Kvick. Ganska snabb är han. Det vankades SHM-förfest men jag var snabb att lägga benen på ryggen för att fly kaoset och landade på East (huvudstadens bästa sushi) där vi proppade magarna fulla med musslor, sjögrässallad och sashimi. Mums. 
Lilla partynerven började rycka i lilltån, men den här gången kände jag att den lilla förnuftiga filuren som klamrat sig fast på min axel under den senaste månaderna fläkte upp örat på mig och väste "Gå hem med dig kärring" och sagt och gjort.
Nu ligger jag i soffan och längtar efter ett tufft intervallpass imorgonbitti. Visserligen med en påse saltlakrits på magen, men vad gör det!?
Så ha en svin-najs kväll alla SHM:are. Det ska jag ha, när jag SHM:ar på mitt eget lilla vis :)
 
 

Klokt va?

Kategori: Allmänt

av med bloggoskulden..Aj

Kategori: Allmänt

 

 

Vem är jag? Jag är en 24-årig tjej som har svårt att göra ingenting och gillar att göra alldeles för mycket, helst så att jag inte hinner med mig själv. Eller helst och helst, det blir oftast så. Höstens projekt har varit att bli duktig på att spela på min gitarr som jag köpte för två månader sedan. Då var jag skitdålig. Min pappa som kanske från början var den som ville att jag skulle började nog ångra sig när jag satte igång med mitt plonkande men nu måste jag säga att jag gjort stora framsteg, och det tycker faktiskt han också.

Eftersom att jag börjat få ordning på det där med gitarren är nästa projekt att lura fram två riktiga discopuffar (biceps), kanske i kombination med ett litet fyrpack på den där lilla magen så att jag orkar lyfta ännu tyngre karlar (Ja, jag kan bära en man på 85 kg på ryggen trots att jag själv väger 30 mjölkpaket mindre). Sju träningspass i veckan har jag räknat ut att det krävs, men där har vi också mig i ett nötskal. För mig finns inget lilla landet lagom. I min värld är det allt eller inget som gäller.

Annars pluggar jag på Handelshögskolan och blandar drinkar sedan sex år tillbaka. För tillfället hittar ni mig på Collage, eller gör inte det förresten. Jag är nämligen inte speciellt trevlig när jag jobbar. Men när jag är ledig är jag jättesnäll. Vissa tycker kanske att jag är för snäll till och med men det är en definitionsfråga.

Jag växte upp på Södermalm med mina två föräldrar som träffades på ett ytterst märkligt sätt, men det tar vi en annan gång. Senare i livet fick jag två syskon. En lillebror och en lillasyster. Dom är dock tonåringar idag, båda två. 

Resten tar vi en annan gång, eller... ni lär märka ;)

God natt!

isasjosten.blogg.se