isasjosten.blogg.se

allt eller inget

Lång dag

Kategori: Allmänt

 
Ibland är det bara att bita ihop, gömma sig bakom ett papper och dra en djup suck. Jag har nästan satt punkt för hemtentan. Imorgon är det helg. Jippi. Nu checkar jag ut. Over and out

Onsdag

Kategori: Allmänt

Men tjena läget. Idag har varit en bra dag. Men så är det ju onsdag också... Sol i Stockholm och jag har varit utomhus, flera gånger till och med. Jag har hunnit umgås med min kusin, vilket jag inte hinner göra så ofta. Hon är nog världens bästa kusin. Vi har levt ungefär lika länge, och även fast vi har varit nära på att slå ihjäl varandra och kan hata varandra lika mycket som vi älskar varandra ger hon mig alltid så himla mycket energi. Det är omöjligt att inte skratta när man är med henne för hon säger så knäppa saker.
 
Så följde hon med mig till biblioteket, och det där biblioteket, mina kära vänner. Jag blir nog aldrig något biblioteksproffs ändå. För det första var det väldigt jobbigt att kånka tillbaka på alla böcker jag lånade för ett tag sedan. Först tänkte jag låta bli men när jag fick höra att man fick böta 100 kronor per för sent återlämnad bok ångrade jag mig. Räknade ut att jag kunde välja mellan kanske ett par till träningsdojor alternativt en halv flygbiljett till värmen eller att strunta i att lämna tillbaka de böcker jag hade lånat. Valet blev enkelt. Väl på biblioteket skulle jag dessutom låna en bok som jag hade lagt undan, men så hade jag ju glömt hur det var man gjorde i den där lånemaskinen. Så kommer vi till för det andra...bredvid mig stod en grabb som hämtad ur den kanadensiska djungeln med kanske tolv böcker om Dinosaurier framför sig. Ja, alltså han hade en "egen" lånestation och stod på lånestationen bredvid mig.
Jag märkte inte så mycket, men det gjorde min kusin. Eftersom att jag tryckte fel och inte kom ihåg i vilken ordning man skulle blippa lånekortet, och sen inte riktigt kunde bestämma mig för vilken magnetruta man skulle lägga boken mot blev det lite struligt. Det var inte kö eller så, men den här mister Djungel-George jag hade bredvid mig blev jätteirriterad på mig. Varför kan jag inte för mitt liv förstå. Jag menar, han hade ju tolv dinosaurieböcker framför sig, vem blir inte glad av det? Plötsligt såg jag ett spänt pekfinger över min bok och ett framtvingat och argt "DÄR". Så tittade jag upp och såg att han verkligen var förbannad. Jag började skratta, av chocken tror jag. Från att ha varit djupt koncentrerad på mitt boklånande till att helt plötsligt ha upprört en hobbydinosauriejägare. Bara sådär. Blev sen lite smårädd och lade benen på ryggen och stack därifrån, fort som tusan. 
 
 
Vad har jag mer hunnit med? Jo, Bodypump på St Eriksbron. Tungt och superskönt. Blev alldeles pirrig i magen när det fortfarande var halvljust ute vid halv sex-tiden. För en stund sen kom jag hem från GRIT Plyo-klassen i Hornstull, och idag var ingen barnlek om vi säger så. Benen var snortunga och att hoppa högt kändes lika omöjligt som att lösa ett Sudoku på Mandarin. Om det finns.
Checkar ut, men nöjd med denna onsdag ändå. Glad i själen, Sveriges mästerkock på TV och ett roligt paket att öppna.
 
 
Clara den underbara...
 

Nyckeln till motivation?

Kategori: Allmänt

Ibland undrar folk hur man hittar motivationen, hur man håller disciplin och hur man ska lägga upp sin träning, diet och livsstil. Ibland frågar folk hur jag gör, och jag känner mig alltid lite dum när jag känner att jag inte kan svara på den frågan. "Nej jag äter som vanligt och tränar massa bara" låter ju inte så inspirerande så härom kvällen låg jag och tänkte på det där.
 
Och så kom jag på att det är ju faktiskt träningen i sig som motiverar mig, det är även träningen som gör att jag kan hålla disciplinen uppe, och träningen som styr hur jag äter.
 
Bullshit tänker säkert flera av er men det här är faktiskt sant. Varför? För att jag har hittat hem i träningen. Jag har hittat rätt träningsform för mig, som jag tycker är rolig. Jag kan gå runt och längta efter, och se fram emot passen under dagarna. Bullshit igen tänker ni säkert nu men det är faktiskt ren och skär sanning, utan modifikation. Vadå, kan man längta efter något som är jobbigt? Ja, för jag tycker inte att träning är jobbigt. Visst är det fysiskt ansträngande, men jag njuter av det. Träning är en helhetsupplevelse, där den fysiska ansträngningen bidrar till så mycket mer. Endorfiner, lyckorus och chansen att koppla bort vardagsstressen en stund. Dessutom har man möjlighet att utmana sig själv varje gång om man nu skulle vilja. Jag tycker helt enkelt att det är skitkul att träna, och det är inte jättesvårt att hitta motivation till något som är skitkul, ellerhur. Det finns en viss logik bakom min minusmotivation till plugget. Jag tycker att det är astrist. Common sense.
 
Sen är jag fullt medveten om att alla inte tycker att det är skitkul att träna tills de dör, och alla gillar inte heller att producera en Östersjö av svett flera gånger i veckan. Vissa gillar inte att utmana sig själva, men där tror jag personligen att det handlar om att man inte tror att man kan och är rädd för att misslyckas.
Men det är just det som är hela poängen.
 
Nyckeln till motivationen är att hitta en träningsform som man tycker är riktigt, riktigt rolig. Som man längtar efter och njuter av. Och där tror jag att det finns något för alla. Det är bara att testa sig fram. Så småningom hittar man något man först tycker är lite halvkul, efter ett tag när man kommit in i det tycker är helkul, och helt plötsligt är man fast och träningspassen är som en drog. Beroendeframkallande.
 
Men hur kan man tycka att det är "kul" med gruppträning undrar säkert många, och det kan jag faktiskt inte svara på. Vissa tycker det är kul att bygga modellflygplan. Det tycker inte jag. Vissa gillar rollspel. Jag tycker det är creepy. Vissa älskar dans, medan andra föredrar att spela krocket. Vissa älskar att fixa iording sig i timmar och sen stå och veva ute på krogen. Det tyckte jag förut, men inte längre. Jag tycker det är kul att träna, gärna ihop med andra, och en bra instruktör, i en sal. Knäppt va.
 
Det fina med kråksången är att alla andra bitar faller på plats, ganska naturligt, med träning i bakgrunden. Jag äter mer nu och är mer noga med att få i mig det jag behöver, för att orka träna. Jag sover bättre, och är också mer noga med att få tillräckligt med sömn, för att orka träna. Jag stressar mindre, och jag tror att kroppen mår bättre, för att jag tränar. Enkelt va.
 
Nu vet jag att mina råd kommer från stenåldern och säkert publicerades första gången i Allers 1965, men jag har alltid sett det som en skröna och tänkt "Jaja" - tills nu. Det stämmer verkligen. Hitta träningsformen som passar dig och kör på, så slipper man tänka så mycket. Resten kommer på köpet.
 
Egentligen började allt i somras när jag efter en löprunda hamnade vid samma köksbord som en kille med konstig karaktär. Vi började prata träning. Han påstod sig vara expert på träning, och pratade glatt på om hur han brukade deffa och rabblade upp olika dieter som om det inte fanns någon morgondag. Vi kom in på ämnet gruppträning och killen som tydligen kvalar in bland de coola killarna på gymmet var totalt anti. Fine, tänkte jag. Alla är olika men så började han dra igång tugget. "Man får inga resultat av gruppträning, gruppträning är inte jobbigt, man skadar sig av Bodypump och dessutom får man inga resultat med så lätta vikter, gruppträning är för kärringar", och så vidare. Jag som mer eller mindre alltid under mina träningsperioder hade varvat tråkiga gympass med gruppträningspass som jag faktiskt tyckte var lite roliga kände mig nästan förolämpad och bestämde mig för att på något sätt bevisa att man visst kan få resultat av gruppträning. Visserligen hade jag glömt bort diskussionen, och killen också för den delen halvvägs in i september, men så dök han upp på Instagram häromdagen. Vi kan kalla honom Mister Bulle, om man säger så. Deffa, banta och lyfta skrot in my ass tänkte jag medan jag gav ifrån mig ett litet skadeglädjetjut.
 
Så, jag säger det igen. Sluta banta börja träna. Det finns inga genvägar. Plocka fram tjurskallen och testa. Sluta inte förrän du hittat något som du tycker är kul, då är det bara att fortsätta. Såsmåningom är du fast och då kan du inte förstå vad det var som var så jobbigt en gång för länge sen...
 
 
 
 
 
 

Artros?

Kategori: Allmänt

Tydligen finns det en knäledsskada som är väldigt vanlig, som kallas Artros. Det beskrivs som knäsmärtor på nätterna och vid ansträngning. Under de senaste veckorna har jag haft ganska ont i knäna och försökt tänka på landningar och så vidare vid hopp och sånt under träning. Mina knän pekar lite inåt och jag tenderar att landa på insidan av fötterna och jag tror att detta har belastat mina knän. Så idag lekte jag egendoktor och googlade upp detta (vad vore livet utan Google), och vad jag hittade kan ni se nedan. Vad jag minns är jag inte överviktig, och gå ner i vikt har jag ingen lust att anstränga mig för att göra. Att träna mer är i mina kläder knappast möjligt, så vad fasen kan man göra förutom enbensknäböj och plyohopp? Kortisonkur går fetbort och en protes känns inte ens som verklighet. Jag behöver fler tips.

Crosstraining på Odenplan

Kategori: Allmänt

Idag har jag tagit ut svängarna lite mer än vanligt. Efter combaten på St Eriksbron sprang jag till Odenplan, fast egentligen tog jag bussen, för att göra min kompis Emelie sällskap på en Crosstrainingklass på Odenplan, som tydligen ska vara lite halvgalen.
Det var två tuffa grabbar som höll klassen, den ena hette Platini och den andra tror jag hette Kim. Trots att klassen, som alltid på Odenplan, bestod av 99,45% kvinnor var det ingen sockervadd, rosa moln och nagelpyssel. Det var hårda puckar och fullt ös och framförallt gavs man möjligheten att ge sig själv en rejäl utmaning, eftersom vi jobbade under tid och inte efter antal repetitioner. I och för sig misstänker jag att det förekom en hel del fusk för jag kan inte för mitt liv förstå hur tanterna kunde göra squats med axelpress och burpees snabbare än mig. Jag har ju tränat massor på det. Antingen var det injicerat krut i damerna eller så måste de ha hört fel och gjort tio reps istället för tjugoen. Eller så är man helt enkelt sjukt vältränad om man bor vid Odenplan. Jag tror på antagande nummer två.
 
Om jag ska jämföra klassen med någon annan klass jag brukar gå på har jag en perfekt beskrivning. Ta en stor bunke. Stoppa ner en GRIT Strenght, 30 min, plus en GRIT Cardio, 30 min på det. Spä ut med diverse kroppsvätskor, med fördel svett och krydda med lite magsyra som letar sig upp i halsgropen. Vispa runt allt detta så att det blir extremflåsigt så har du en Crosstrainingklass signerad Platini och Kim (tror jag).
Detta gäller alltså endast denna klassen eftersom att Crosstrainingklasser inte går att generalisera. Instruktören utformar klassen och bestämmer intensiteten. Jag har varit på Crosstrainingklasser där jag har varit nära på att somna och jag har varit på Crosstrainingklasser där jag varit nära på att avlida.
 
Den här klassen, som går på Odenplan på tisdagar klockan 14 får en klar femma av mig (av fem toasts). Rekommenderas starkt för de som vill dö lite eller utmana sig själva till max. Det är då resultaten kommer, det vet ni va.
 
Skulle tagit en bild på mig och Emelie men vi var för svettiga. Fast egentligen glömde vi...men såg ut ungefär som på bilden nedan. Tredje duschen för idag. Ikväll är det GRIT Strenght. Har jag sagt att jag älskar att träna?
 
 
 

Trodde jag hade mycket träningskläder...

Kategori: Allmänt

Men vad hände? 17 träningspass senare och både byrålådan och garderoben ekar tomma, sånär på några gamla strumpor. Jag har visserligen en låda skämsträningskläder in case of deadly serious emergency under sängen. Lite som svarta lådan fast i träningsform. Man vet aldrig vad man kan hitta. Men jag tror nog att jag hellre startar morgondagen i tvättstugan än ger mig på min alternativa låda och ställer mig och pumpar imorrn i tajts med leoprint och reflexväst. Vilken tur att det kommer lite påfyllning till lådan i veckan. Varifrån vet jag inte men tror någons pekfinger fick klicksjukan häromdagen...

Bodypump och blommor

Kategori: Allmänt

Alldeles nyss kom jag hem från en överjävlig men överhärlig Bodypump. Nästan så jävligt att det känns pinsamt och därför blir jag lite småförbannad på mig själv men jag tror att det är exakt rätt medicin för att ta i lite mer och bli lite starkare. Bli lite smågrinig alltså. Just det. Hann köpa blommor påvägen hem.
Egentligen ville jag köpa tulpaner men de fanns inga fina, och dessutom vissnar de ju ungefär samtidigt som man hinner sätta ner dem i vasen så det blev en tantblomma men det funkar lika bra. Blommor som blommor sålänge det inte är Pelargoner eller Petunior typ. Nu ska jag städa lägenheten fin för imorgon kommer Jossan och Al hem. Jossan saknar jag ihjäl mig efter men Al behöver inte komma tycker jag. Han är rätt jobbig. Nu tror ni som inte känner Jossan säkert att Al är någon efterhängsen prick med en snabel mellan bena, eller kanske en hamster i bur, men där har ni fel. Al är inte det minsta manlig. Han är lång och ranglig och tjuter om nätterna. Faktum är att Al är en droppställning, som jag har känt ungefär lika länge som jag har känt Jossan. Han är återkommande, men oönskad om vi säger så. Så Al, du är välkommen att stanna i några dagar, men inte för många. Du får stå i hörnet i sovrummet och innan du kommer ska jag snickra ihop en dumstrut åt dig. Det kan du ha.
 
 
Välkommen hem-blomma och min middag nummer två. Kvarg, keso, fun light, de konstigaste frukterna man kan hitta i frysdisken på ICA, kanel, socker och gojibär. Kom ihåg vart ni såg det först.
 
 

En överraskande söndagskväll

Kategori: Allmänt

Igår kväll var jag ensam hemma och absolut inte trött. Tänkte att lite singel-söndagsmys kan väl vara nyttigt så laddade upp med mitt favoritröd-tjut, Passenger på högsta volym och stängde in mig i sovrummet. Nu tänker ni att jag gick fram till mitt nattduksbord och öppnade lådan för att plocka fram något snuskigt, men faktum är att jag inte ens har en nattdukslåda utan bara ett bord, med knappt något på förutom en hög av dammiga böcker jag planerade att läsa förra året, lite smycken, en lampa och några nässpray.
Så singelpartaj kan ni stryka från näthinnan redan nu. Jag hade faktiskt något i min mening betydligt roligare för mig. Jag gick igenom min garderob. Med röd-tjut och Passenger. Denna aktivitet rekommenderas starkt, för oavsett om kläderna passar, inte passar, är fula, snygga, medvetet bortglömda eller kvalificerar sig i kategorin omedvetna garderobsfynd garanterar det ett antal reaktioner. Antingen får man en wow-upplevelse, eller ett rejält wake-up, kanske uppstår känslan av att ha shoppat gratis (finns det någon bättre känsla).
Jag vräkte helt enkelt ut mer eller mindre hela min garderob på sängen och började prova. Jag tänkte att jag skulle grabba tjuren vid hornen på en gång, så först ut var den stora kasse med sommarshorts och kjolar som fått stå i skamvrån sedan i somras då jag definitivt inte var i min bästa form.
 
Jag började lite försiktigt med ett par svarta skinnshorts som brukar passa oavsett. Det gjorde det. Kan bero på att de har resår i midjan. Sen gick jag över till ett par jeansshorts som jag bokstavligt talat brukar bo i om somrarna. Det var inte på riktigt. Jag skämtar inte om när jag säger att jag hade kunnat trycka ner en volleyboll i brallorna och fortfarande kunnat knäppa. Vad fan... tänkte jag som inte tänker så mycket på det där med midjemått och väger mig lika ofta som Jean Pierre Barda byter läggning. Eftersom jag dessutom mest gått klädd i träningskläder har jag inte riktigt märkt vad som har hänt med min garderob bortsett från de plagg som är hyfsat nya och oftast kommer till användning.
 
Blev ivrig och tog fram ett par jeansshorts som jag drömt om att kunna ha men inte velat använda i somras eftersom att de känts för små. Inte så att de inte går att knäppa, men, för små. Ni vet hur det känns att gå och dra i sina shorts dagarna i ända - Svinstörigt. Satte på mig shortsen, och kolla vad som har hänt.
 
 
Någon måste ha varit och käkat på min midja för det här är helt sjukt, med tanke på allt skräp och mängden mat jag äter. Visserligen äter jag mindre gluten och tränar kanske tio gånger mer än i somras men ändå? Nu när mina Levi's-shorts tydligen är för stora var jag tvungen att prova ett par shorts jag typ aldrig använt, för de har faktiskt inte gått att knäppa. Jag fyndade dem för flera år sedan när jag gick och hoppades på att bli en 34:a en vacker dag, men önskan har liksom aldrig slagit in. Förrän nu. Tydligen. Sjukt. Det sjukaste var att de också var lite för stora. Jag tror det är fabriksfel.
 
 
 
Efter shortsupplevelsen fick jeanslådan åka fram. Jag har en sådan låda högst upp på en hylla i garderoben med en post-itlapp som det står "Kanske-en-vacker-dag" på. Där finns jeans som är för fina för att kastas. Egentligen är de perfekta, förutom att de varken gått att dra över låren eller knäppa. För kanske sex år sen fyndade jag ett par Acnejeans på mellandagsrean. De hade den perfekta slitningen, var perfekt höga/låga, gav ett kick-ass-arsle och var just dessutom på REA. Trots att de inte gick att knäppa köpte jag dem i hopp om - vi tar det igen, "En vacker dag". Jag har kallat de för sexton-årsjeansen för jag inbillar mig att jag hade kunnat ha dem när jag var sexton och smal som en sparris. Igår vågade jag nästan inte prova dem. Men jag gjorde det ändå - OCH HERRE GUD det måste vara en väldigt vacker dag för första gången på någonsin, när jag bastat 25, kan jag knäppa mina sextonårsjeans. Proveriet fortsatte som en succé och jag funderade på hur många trisslotter jag ska behöva köpa för att ha chans till en ny garderob, för jag kan inte äta mer än vad jag gör, och det har jag heller ingen lust med, och jag kommer garanterat inte att börja träna mindre.
Inbillar mig att det var något knas med rödvinet och att det hela var en synvilla, men var det inte det så tänker jag säga det igen. Sluta banta, börja träna. Det kan inte bli enklare än så.
 
 
 

God måndag

Kategori: Allmänt

Ibland får jag små-panik och känner att livet bara springer förbi mig. Idag är en sån dag. Solen skiner. Jag har pigga ben och knän som behöver mjukas upp. Jag är mätt i magen och sjukt nöjd över att lunchen jag förberedde igår bara tog två minuter att tillaga idag. För att jag skulle få lite extra tid över till hemtentan. Att skriva hemtenta är lika ångestframkallande som en dålig dejt, lika stressfyllt som Schweizisk folkmusik men framförallt av minst lika tråkig karaktär som vår Kung Carl Gustaf.

Motivationen ligger på minus trettiotvå tusen ungefär, och jag sliter mitt hår för det här går inte. Jag kan inte. Jag har ingen lust. Vanligtvis brukar jag kunna förlita mig på herr karaktär men han verkar ha tagit semester, kanske är han ute i solen och jobbar på brännan, vad vet jag. Jag får nog. Jag vill inte sitta här och få billiga Ikeaträflisor i arslet. Jag vill också ut i solen, och vem vet. Kanske ligger det någon stackare med bruten lårbenshals nere vid Årstaviken som behöver räddas. Bäst att jag går ner och kollar…

 

Söndag.

Kategori: Allmänt

Jag tänker inte jinxa och säga att yes nu är våren påväg, men jag är minst lika glad som jag tror resten av Stockholm är för att solen hittade hit idag, för det har gjort min dag bokstavligt talat. Jag hade tänkt sätta mig med hemtentan (dessa eviga hemtentor) jag har fått imorse. Kände i vanlig ordning magen ropa hallå jag är hungrig men blev sur när jag märkte att havregrynen inte riktigt räckte. Brukar ha äggvita i gröten, och det är faktiskt inte så äckligt som det låter, det är typ gott, men i brist på havregryn blev den vanliga blandningen 1 dl havregryn + 1 äggvita istället kanske 0,35 dl havregryn + 2 äggvitor. Det blev inte gott. Det blev inte ens gröt. Gick och handlade så mycket mat jag orkade bära, inklusive havregryn och kände mig supervuxen med ett moget kylskåp, planerade middagar för åtminstone tre dagar framöver, och - hör och häpna! Hushållspapper. Det är vuxet. 
När jag var klar var det fortfarande fint väder så jag drog med mig hela familjen Sjösten Sandström ut till Drottningholm för söndagspromenad. Eller okej, mamma drog med oss för det var hennes idé, men det var jättehärligt. Det är inte ofta vi ses alla fem trots att vi bor så nära allihop, men familjehäng är underskattat har jag konstaterat. Lätt att ta det för givet när man bor så nära.
 
 
Annars? Träningsvärken från Botswana har attackerat min bakre halva och jag misstänker att den egentligen inte kommer från Botswana utan från gårdagens Bodypumprelease som inte är att leka med. Iallafall inte bicepslåten, och benlåten uppenbarligen. Har aldrig känt mig så baktung tror jag, men på ett bra sätt. Sitter för tillfället på golvet iförd ingenting förutom svettigt hår, sporttopp, ett par svettiga tights och en hatt jag fick för mig att prova. Ser förmodligen lika sexig ut som nakenjanne endast iförd sportsockor. Precis som det ska vara. Ju fulare, desto kulare. Ha en fin söndagskväll. 

Lördag

Kategori: Allmänt

Men godmorgon! Jag har vart vaken sen klockan åtta och känner mig piggare än på länge. Idag är en bra dag. Solen har hittat till Årsta och även Älvsjö dit jag är på väg nu verkar det som. Dubbelpass står på schemat direkt följt av kneg på Kung Albert. Kan låta som världens både jobbigaste och tråkigaste lördag men att köra 90 min dubbelpass i Älvsjö är ungefär lika psykiskt och fysiskt tillfredsställande som 90 min hos både thaimassörskan och terapeuten. Tycker jag iallafall. Om inte mer. Och att jobba med mina kompisar på Kung Albert längtar jag minst lika mycket efter som jag längtar efter att se Gladiatorerna-reprisen när jag kommer hem på fredagsnätterna. Idag har vi även utökat styrkan med ingen mindre än badamimbombang Pischa. Fullt hönshus med andra ord och när jag tänker på att vi skrattade oss nära döden igår undrar jag om vi kommer att klara oss ur den här lördagen levande. Tänk att man kan ha så kul på en restaurang.

Husmor

Kategori: Allmänt

Jag har exakt samma humor som mina chefer. Majonäs honungen. Love it.

Välkommen till Kung Albert

Kategori: Allmänt

Det är där det händer...
 
 
Trevlig helg!

Välkommen hem Mattias

Kategori: Allmänt

Idag är det inte bara torsdag, jobb-dag, bodycombatdag och ärtsoppedag utan även en speciell dag för mig, bland annat. Idag kommer nämligen kanske världens bästa kille hem från sin långresa i Brasilien. Mattias kan vara en av de topp tio roligaste människorna i världen, om han får säga det själv.
Jag skulle säga att han tillhör topp tre. Det är inte bara det att han säger himla roliga saker som får en att ladda handväskan med extra trosor in case of läckage, han lyckas göra slash råka ut för så roliga saker också, och han är en jäkel på att återberätta sina historier. Det slutar alltid med att man har glömt bort vem man är för att man både tjuter och skrattar så att man närapå tappar bort sig själv. Det grämer mig att vi inte kan bli kära i varann, för om Mattias inte vore som en bror för mig skulle jag gifta mig med honom på studs, för ett roligare liv än med honom tvekar jag på att man kan få. Att han dessutom tillhör en av mina absoluta favoritfamiljer och har en syster som är min bästa vän och en mamma som man är så bekväm med att man utan knussel kan be om pinsamheter eller förnödenheter som Microlax om man nu skulle behöva det, gör inte saken sämre. Så välkommen hem Mattias, vi har saknat dig. Och kanske kanske kan vi bli lite kära någon gång..

YES!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Vad var det jag sa...mvh stolt svettare

Sällis

Kategori: Allmänt

Idag fick jag snyggsällskap på både pumpen och plyon av mina kompisar Emelie och Pischa. Det var roligt. Bra kombo det där när jag tänker efter. Emelie är ruttad som få när vi snackar mellanmål och hon försåg mig med morötter och såg till att jag kom ihåg min proteinshake innan plyon och Pischa är expert på träningsskador och gav mig en hel del tips och trix kring övningar man kan göra om det börjar värka. Att stå på en bok och göra enbensknäböj ska tydligen vara bra så bibeln jag fick av mormor har åkt fram i knäsyfte. Tänk att jag skulle få nytta av den, det trodde jag aldrig. Nu är jag så utslagen man kan bli och är mer taggad för skönhetssömnen än vad alkisarna vid gullmarsplan är på att knäcka första morgonbärsen. Med detta säger jag godnatt. Men först - Sveriges mästerkock. Har jag nämnt att onsdag är min favoritdag?
 
 
Thank god for filter. Man kan ju alltid låtsas...

En vädjan

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått nog. Våren bara luras. Den kommer, på skoj så att man får mersmak och blodad tand och börjar dagdrömma om torra gator, luft som inte gör ont - för det gör ont att frysa har jag kommit på, gladare människor men kanske framförallt snyggare kläder. Jag blir tokig av att känna mig som en förklädd dagisfröken och funktionalist dagarna i ända. Och jag vet - det är inget tvång att dra på sig ett par trekilosklossar till skor som lika gärna hade kunnat sitta på min farmor. Det är heller inget tvång att dra på sig jalingar under jeansen och se ut som en vandrande katamaransalamikorv. Man behöver verkligen inte dra på sig de udda och dessutom billigaste paret fingervantar från ICA Kvantum som är det enda "paret" man äger efter att ha slarvat bort de fina vantarna man köpte i början av säsongen samt resterande par man köpt tills man tröttnat och blivit för snål för att köpa vantar. Men ärligt talat, hur roligt är det att halka omkring i ett par tunna boots där tårna konverteras till minustempererade hudstumpar med ickekänsel, eller händer så torra att närmsta granne på tvärbanan väljer att byta plats för att undvika smittorisk? I år har jag valt funktion före skönhet och glidit runt i ett par förskräckligt fula vinterskor, noppriga fingervantar och väldigt ofta mysbyxor med jalingar under för att undvika korvbenseffekten. Jag är inte den som bryr mig så mycket om vad andra tycker men att titta sig själv i spegeln och se dagisfröken Anita alternativt en pimpelfiskare från riksgränsen har varit smått deprimerande. Jag längtar så efter mina skinnjackor och vanliga skor och för att inte tala om min normala hudton. Därför ber jag dig, kära våren, att sluta luras. Antingen kommer du på riktigt nästa gång eller så kommer du inte alls. Då ger du mig en verklig anledning att flytta härifrån. Menar inte att vara otrevlig, jag älskar ju dig.

Magi

Kategori: Allmänt

Idag har vart en bra dag. Humöret har vart på topp och jag har vart på G trots ny blötsnö och ett seminarium som gav ungefär lika mycket att pussas med en vägg. Kom hem från GRIT:en i Marievik för ett tag sen och vet ni vad. Om man ska jämföra de senaste veckornas tisdagskvällar mot denna kan man säga att de inneburit dolk mot pulsådern medan dagens pass var som en pennudd mot låret. Visserligen sylvass men ändå. Först tänkte jag att jag tog för lite vikter på stången. Men det var ju precis samma som förra veckan och då var jag nära på att kaskadspy på både salsspegeln och Nisse och hjärtat var påväg ur halsgropen samtidigt som jag skvätte ner samtliga med-deltagare inklusive instruktör med mina våldsamma svettduschar. Men inte idag. Klart det var jobbigt. Såklart jag svettades, dock mindre än vanligt och jag kände mig inte lika utpumpad som jag brukar. Jag såg heller inga stjärnor och ville inte slå i något hårt. Ändå tycker jag att jag tog i precis lika mycket som vanligt och jag brukar inte vara den som fubbar eftersom fusk är det värsta jag vet. Nästan iallafall. Men jag tror att jag har knäckt koden. Jag tror att det är Plyon och Cardion och alla burpees och upphopp som ligger bakom. Shit alltså. Jag älskar Grit. Man kan alltså träna Grit för att bli bättre på annan Grit. Först nu fattar jag hur fantastisk den här träningen är. Jag tror nästan att det är den bästa gruppträningsformen som någonsin uppfunnits. Men såklart, som jag sagt förut. Lagom gör ingen starkare så såklart är det dags att lassa på stången nästa tisdag. Men att det skulle gå så fort? Kan man bli starkare på EN vecka? Magiskt, isåfall. Vi får väl se...
 
 

Tisdagstankar

Kategori: Allmänt

Sitter på bussen till skolan och är på bra humör. Funderar på hur länge min lunch ska hålla sig gul i väskan. Undrar även vart man köper de där bananskydden. De verkar ju fenomenala. Skulle behöva ett sånt. Tänker också på den rappa damen som jobbar på pressbyrån vid tekniska. Hon är kul. Hon brukar skratta åt att jag jämt glömmer mitt kort i kortmaskinen. Jag köper alltid kaffe och hon säger alltid "kaffe latte eller vanligt svart med mjölk" och jag säger alltid "vanligt svart med mjölk" och fnissar åt mig själv eftersom att det låter så fel som det bara kan göra. Efter att rappa damen har frågat om jag ska ha bulle till och jag i vanlig ordning svarat "nej tack bara bananen" brukar hon oftast stämpla två stämplar på mitt kaffekort och helt plötsligt känner jag mig som världens VIP-kaffeköpare. Idag frågade hon inte om jag skulle ha bulle utan sa helt naturligt "banan till kaffet" varpå jag svarade "oj den glömde jag nästan". Så vill ge min tisdagseloge till rödhåriga damen på pressbyrån idag. Hon får av mig guldmedalj i personlig vardagsservice.

Är det nu det händer?

Kategori: Allmänt

Det här har varit en märklig måndag. Imorse steg jag upp vid åtta, utvilad trodde jag. Sträckte på ryggen och gav ifrån mig ett manligt morgonskrål medan jag micrade gröten och satte på kaffevattnet. Åt frukosten men kände att något var kajko. Jag var inte trött som i morgontrött. Jag var fortfarande dödstrött. Gjorde ett försök att öppna datorn och googla lite teori till C-uppsatsen men jag hann inte ens in på Google innan jag låg i fosterställning med tummen i munnen ungefär. Tre timmar senare vaknade jag. Kände att det knorrade till i magen igen. Gjorde lunch. Åt. Gjorde ett försök att öppna laptopen igen. Somnade om. En timme senare tvingade jag mig in i duschen, ut igen. Satte mig och lyckades faktiskt öppna laptopen och hann till och med in på Google Scholar. Sen kom Jossan som är sjuk och hemma upp och la sig i soffan. Jag kämpade i tio minuter, men sen landade jag där med henne och sov i tio minuter till. Sen var det dags att packa väskan och åka till Wanda för att fixa till fransarna. Även om vi är världsmästare på att prata strunt hann jag även med att slumra till en stund där med. Jag har alltså nästan sovit i ett helt dygn. Misstänker att detta kommer att bli en lång kväll...
Hur som helst. Sen gick jag på Bodypump. Såklart. Det är ju måndag. Och idag kände jag mig faktiskt lite stark. Och jag tror inte det beror på att sanden har runnit ur vikterna för idag var jag till och med noga lyssna om det skranglade där inuti. Det kan visserligen bero på det energiöverskott som är resultatet efter allt skräp jag stoppat i mig under helgen i kombination med mina otaliga antal powernaps idag men det får mig ändå att undra om det kanske är nu det händer? När jag tänker efter är det typiskt att det är nu det händer, lagom till bytet till den nya releasen vilket innebär örfil och börja om på nytt ungefär. Men det spelar ingen roll, och jag är ändå glad när jag tänker på hur mycket starkare jag är nu jämfört med för ett par månader sedan. Trots att snön pissade mig i ansiktet hela vägen hem trotsade jag vädret och köpte färska jordgubbar på Coop. Det gäller att leva livet till det fullersta, som Maria Montazami skulle ha sagt.
 


 
 

Årets mål

Kategori: Allmänt

Även om det var trist att TT utklassades igår var det väldigt kul att få vara med och bevittna årets mål. Jävlar vilken stjärna. Han hade råd liksom.
 
 

Helgen i bilder

Kategori: Allmänt

I lördags jobbade jag som sagt långis. Dubbelpasset i Älvsjö innan jobbpasset var en klackspark i jämförelse. Fullsatt restaurang och en kock som tyckte att det var en bra idé att kasta in handduken och knata därifrån mitt under service med 60 väntande matgäster. Kan sammanfatta kvällen med tre ord. Baseballträ i röven. Trots detta löste vi situationen men jag kände mig som en levande död på vägen hem och jag tror att det tog ungefär tretton sekunder för mig att somna inatt.
 
 
Lugnet före stormen...
 
Idag har jag och Jossan varit och spaat lite på Sturebadet aka Östermalmstantsoasen. Vi har simmat med fula baddräkter, skrattat för högt i "restaurangen" och duschat med svindyra krämer. Säger bara: lyckan i att kunna ta HUR mycket balsam som helst utan att behöva oroa sig för att flaskan ska ta slut. Vi avslutade besöket med en snorkig "stretch och relaxklass". Det var vi och sju andra tanter. Man fick till och med olja som luktade lavendel i händerna, och jag har hört att det är tantvarning på just lavendelolja. att klämma lite för mycket chokladtårta med vaniljvisp innan en sär och svank klass kanske inte var helt genomtänkt men vad tusan. man kan ju inte betala massa och sen INTE äta. Det vore rena rama vansinnet chokladtårtan fick studsa några gånger och jag fick knipa lite extra men det var nittionio gånger värt det för den tårtan var så satans god. Utöver detta hade Jossan någon slags frustande valross bakom sig och jag skymtade ett buttcrack som hette duga framöver. Eller skymtade och skymtade. det var snarare en ofrivilig uppvisning centrerad i mitt synfält. Jag försökte vika av blicken men kände att jag riskerade en allvarlig form av nackspärr så det var bara att stirra. Här snackar vi heller ingen blygsam skåra. Detta var ett töjbart Mattisstup de-jätte-lux. Resultatet av klassen? En sönderbiten hand på grund av hysteriska skrattattacker och en ny finne på hakan. Kladda aldrig lavendelolja i ansiktet. 
 
 
 
Om man tittar tillräckligt noga kan man se ett en timmes färskt bitmärke där någonstans.
 
Trots att jag luktade sådär härligt spaigt så längtade jag efter att få träna lite på riktigt så jag åkte hem och tog mitt pick och pack till Liljeholmen för söndagsdubbeln - BodyCombat och BodyBalance och tänk. På Sturebadet kostar ett årskort på gymmet 20.500, och vad får man? Instruktörer som är så mesiga att man tror de ska blåsa omkull om man skulle få för sig att flåsa. Eh förlåt. Man får inte flåsa på Sturebadet. Dessutom verkar det råda svettförbud i lokalerna och prata, det får man absolut inte göra för då kan man störa. Här är det viskningsleken som gäller. På Sats får man faktiskt svettas, och flåsa och prata normalt. Dessutom finns ett par fantastiska instruktörer. Det är roligt. Efter dubbelpasset panikduschade jag och panikåt en fin-korv från Statoil on the go för att hinna till Tyresö för att kolla lite innebandy. Svett är hett och vem tackar nej till karlar med klubbor liksom. 
 
 
 
Puss och gonatt på er.
 

Livet i 180

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag och både Litauens och Serbiens nationaldag. Det är dessutom Herbert och Gilberts namnsdag och mitt ex födelsedag. Grattis grattis. Ytterligare en arbetsvecka, skolvecka och träningsvecka har strax sprungit förbi och om man skulle jämföra hastigheten på de föregående låt säga sex veckorna med denna veckan skulle man kunna säga att förra veckorna har varit ungefär lika snabba som en rullator med en döing till förare medan denna veckan skulle kunna liknas vid en Citroën DS3 WRC med Sebastian Loeb bakom spakarna.
Veckan har alltså gått skitsnabbt, knappt så att man kan andas och äntligen kommer jag ihåg vilken rastlös själ jag är. Jag har njutit av att avverka jobb efter träning efter (okej jag ljuger nu) plugg på löpande band. Man behöver liksom inte fundera så mycket. Man vet vad man ska göra. Vakna, äta, plugga, jobba, träna, äta, sova, och så kanske några kisspauser emellanåt.
Dessutom gillar jag att jobba och jag älskar att träna så bortsett från plugg är det en ganska tacksam bubbla jag stängt in mig i. Just nu är klockan strax två, och idag har jag vaknat, ätit frukost, vart på favorit-dubbel-mördar-blod-svett och tårar-passet i Älvsjö och pinnat direkt till jobbet. Hej lördagspanna nu kör vi liksom.
Dock vet jag att det inte funkar att gå på autopilot absolut jämt, man måste ha tid för ingenting också. Det är minst lika viktigt, Men jag tror att man uppskattar "göra nada"-stunderna mer om de inte finns där lika ofta. För tillfället infaller min "göra-nada-dag" på söndagar, och om jag inte minns helt fel är det söndag imorrn. I och för sig ska jag göra någonting. Jag och Jossan ska på spadag på Sturebadet. Attans, kunde inte tänka mig något jobbigare...
 
 
 
 
 

Äntligen

Kategori: Allmänt

Hjärtedagen

Kategori: Allmänt

I februari varje år infaller som bekant både "semmeldagen" och "alla hjärtans dag" på samma vecka. Tycker vi döper veckan till "alla glutenintoleranta singlars skitvecka", men jag är verkligen inte bitter. Snodde bilden nedan från en bekant vid namn Sara och jag håller helt och hållet med. Jag älskar väl inte min familj och mina bästisar mindre imorgon än idag heller. Och någon kille behöver jag inte, inte just nu iallafall. Fick min kärleksdos när min favoritbästis kom hem från Dublin inatt och kröp ner bakom mig i sängen. Det var mysigt. 
Firar dagen med handledarmöte, bodycombat och så lite jobb på det med världens bästigaste kollegor. Det är också mysigt.
 

En tanke

Kategori: Allmänt

Hon måste vart stark den där Marilyn. Hon tog ju så mycket vikter på stången...

För er som undrar...

Kategori: Allmänt

Ska man inte köpa kokosmjölk av märket Budget. När jag tänker efter ska man nog inte köpa någonting av märket Budget. Jag kunde bara inte låta bli. Tur att jag misstänkte att det behövdes backup...

Kärt återseende

Kategori: Allmänt

För ett år sen ungefär bodde både jag granne med Mellqvist i Vasastan. Jag och Oliver hängde där var och varannan dag. Det är något speciellt med Mellqvist. Något konceptuellt som inte riktigt går att sätta fingret på. Jag blir lugn här på något konstigt sätt. Dessutom har de stans bästa kaffe typ. Idag är vi tillbaka på en välbehövlig pluggpaus.

En sån dag

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om det är halvmåne, solförmörkelse eller dåligt lufttryck men det är något som inte stämmer. Idag finns varken några hästar i stallet eller flingor i paketet. Och det blir bara värre. Det måste vara GRIT:en. Eller byxorna jag hade på mig på passet. Det var inga tajts, det var någon slags mysbyxa som jag fått i present. Varför jag tog på mig dom vet jag inte men jag tror att jag tyckte lite synd om dom där dom låg orörda i byrålådan och var tvungen att sympati-inviga dem. Dumt gjort för väl på gymmet märkte jag att det fanns två val att bära dem på. Blöjröv eller kamel-tå. Var bara att välja. Kände att blöjröv var det minst genanta men jag tror nog att det vart lite tyngre än vanligt. Sedan passet slutade för 53 minuter sedan har jag hunnit glömma vattenflaskan på gymmet, kört mot enkelriktat OCH mot rött (eller okej det var Nisse som körde), lagat mat på avstängd platta och gått ner i split över en snövall. Man kan även kalla det för en halv-vurpa men jag tycker split är bättre. Apropå vurpa. Kom över den här vurpan här om dagen. Min kompis Kristina lyckades fånga mig på film när jag ramlade. Jag fick en Oscar för den vurpan, år 2010. Årets praktvurpa står det på pokalen. Nu är det bäst att jag går och lägger mig innan något dumt händer. Eller snart. Först mitt favoritprogram: Sveriges Mästerkock. Äh nä just det, det är inte torsdag...
 
 
 
 
 

Fettisdagen

Kategori: Allmänt

Idag är det fettisdagen, semmeltisdagen, fet-tisdagen eller vad man nu väljer att kalla det, men eftersom jag egentligen tycker semlor mest smakar torrt bröd och grädde och varken jag eller Oliver äter gluten så dissar vi fettisdagen och kör på Gino-tisdag istället. Gino är för de som inte vet en slags efterrätt som enbart består av kiwi, jordgubbar, banan och pressad lime med ungefär fyra kilo vit choklad på. Man kan tro att efterrätten är något slags italienskt eller kanske jugoslaviskt och lite exotiskt påfund men faktum är att Gino är lika svenskt som Ikea. Efterrätten som för övrigt är djävulskt god uppkom i ett kök i Årsta någonstans i början av 2000-talet. Uppfinnaren som även är en kort tjej som mest går klädd i träningstajts råkar ha magiska fingrar och allt hon rör vid blir till guld. Nä. Jag ljög. På Drottninggatan uppfanns desserten på restaurangen Gino år 1988. Ägaren gick sedan över och startade P/A & Co på Riddargatan och det är därför de idag är kända för sin Gino. Det är sant. Idag har jag iallafall försökt närma mig en Gino eftersom jag vet att det är Olivers favorit. Invigde min nya gula ugnsform också och jag tror faktiskt att hemligheten sitter i formen. Receptet behöver inte ens skrivas upp, det framgår i bilderna. Eller jo. Ugnen ska vara på 200 grader, och yes box, man får äta chokladen som blir över.
 
 
 

Lite kärlek

Kategori: Allmänt

Imorse när jag satt och hinkade i mig kaffe för att vakna (är det bara jag som gillar pulverkaffe mer än brygg?) så passade jag på att bläddra lite i receptboken jag fick av Emelie i lördags. Hade inte hunnit göra det än, och så dök det upp små meddelanden mellan recepten. Blev alldeles varm i hjärtat. Får man ha så fina kompisar?

10 saker du inte ska göra på...

Kategori: Allmänt

...okej vi säger dejt.
 
 
 
Älskar de här småkillarna. Gillar deras tolkning av "sikta", "håll inne det", och "somna inte"

Livet

Kategori: Allmänt

Dagens mejl

Kategori: Allmänt

Här om veckan beställde jag lite prylar från Zalando. För er som inte vet så är Zalando en nätbutik som har det mesta när vi snackar kläder och skor. Personligen gillar jag Zalando mer än till exempel Nelly, som jag haft massa strul med tidigare, eftersom Zalando är punktliga, och i min mening även hyfsat pålitliga. Dessutom har dom rätt så mycket träningskläder och skor och sånt gillar jag. Men. Säga vad man vill om Zalando men det där med riktad marknadskommunikation är inte deras grej, men fint att dom försöker iallafall. Vem vet, namnet Isa kanske påminner om en 82-årig tant, och man kanske tar för givet att alla som bor i Årsta är pensionärer, men det stämmer i och för sig nästan. Eller så är det helt enkelt så att det är såna kläder man ska bära när man passerat 25. Vad vet jag. Rekommendationen nedan landade i min inbox nyss iallafall, och jag vet fortfarande inte om jag ska skratta eller gråta.
 
 
Vem betalar 1335 spänn för en plastdoja MED STRASS (!) och 2 cm kilklack?

Söndagen i bilder

Kategori: Allmänt


 
Idag har jag och min bästis haft sport och kulturdag. En sport och kulturdag innefattar diverse aktiviteter som man antingen svettas av, eller lär sig något nytt utav. Vi började dagen med skridskoåkning runt sjön där Jossans föräldrar bor. Eller skridskoåkning sysslade jag ju inte med kan jag säga. Skridskogång är nog ett mer passande uttryck för det är tamej tusan inte lätt det där. Särskilt inte med hockeygrillor och baggyjeans. Skyller på baggyjeansen tror jag. För Jossan gick det desto bättre - men hon är ju också en före detta skridskoprinsessa och kan snurra lika många varv utan att sätta ner foten som jag kan göra vurpor. Hur som helst, en klart godkänt sportaktivitet. Svettigt var det, och det kändes både i vristerna och rumpan. Jag tror jag kan åka på lite träningsvärk lagom tills imorrn.
 
 
Efter skridskoåkandet åkte vi till Krökarängen, och Matdax för att titta på folk. Det är nämligen i Krökarängen det händer. Folk gnager på råa falukorvar, snattar som om det inte fanns någon morgondag och dumpar sina skor på torget. Jag gick bananas inne på Matdax. Allt kostade fem eller tio kronor (typ) och där inne fanns allt från Hello Kitty-dryck till Kokosmjölk av märket "Budget". Dessutom simmade rå fisk i tomatsås på golvet och hör och häpna! Det fanns parfym för tio spänn. Jag valde mellan "Casual Woman" och "Insomnia Woman". 
 
 
 
 
 
 
Vi gick loss som två galna hönor i butiken och tog allt som var billigt. Blodpudding för 1,95 kronor fick bli dagens absolut största fynd. Kalaset slutade på sex hundra spänn. Svindyrt. Det är något speciellt med det där Ikeasyndromet. Man lär sig liksom aldrig. 
 
 
Dagen efter blir jag alltid panikhungrig, paniksugen och paniktörstig. Man vet aldrig när men när paniken kommer är det - på riktigt - panik. Panikköpte Oliver som jag tryckte i bilen på väg hem. Panikdrack en cola inne i butiken. Men vad är det man säger? Nöden har ingen lag.
 
 
Innan Bodycombaten sprang jag in på Kicks och panikköpte en "ögon-anti-rynk-kräm". Jag måste nog vara detaljhandelns absolut mest tacksamma konsument. Jag: "Hej jag behöver en antirynkkräm för ögonen vilken rekommenderar du?" Expedit-tjej: "Den här krämen är bra, den inn..." Jag: "Bra tack jag tar den". Kan konstatera att det är dyrt att bli gammal. Sex hundra spänn för en liten burk rynk-kräm. Är det ett skämt? Tur att vi har tvåkronorsblodpudding i frysen. Det blir blodpuddingsvecka med andra ord. Bodycombaten gick...inte så bra. Jag var inte riktigt med. Huvet var någon annanstans och hur jag än försökte så sprang hjärnan iväg så fort jag hade hämtat tillbaks den. Men det gör inget, det var kul iallafall. Och man kan faktiskt inte alltid vara med i matchen.
 
 
 
Nu sitter jag med en mage som håller på att sprängas. Söndagsmiddagen blev en Palmyras och har ni inte varit där har ni missat Sveriges bästa kebab. Den ligger vid Årsta torg och människor från hela Stockholm vallfärdar till Palmyras, gärna på söndagskvällarna. Det var förövrigt därför vi flyttade till Årsta. För Palmyras alltså. Snart kommer Rebecca och Kajsa och dricker lite rödtjut med mig och Jossan. Sen vankas det 30-årskalas för min kompis Jonas. Helgen tar liksom aldrig slut.
 
Anyway. Simma lugnt. Andas tungt och glöm inte att äta gul snö. Det kan vara redbull vodka.
 

Min födelsedag

Kategori: Allmänt

Igår fyllde jag som sagt 25. Eller bastade, som Mattias skulle ha sagt. Jag kan inte förstå vart den hemska tjugofemårsångesten kom ifrån. Det känns inte alls så farligt, det känns till och med ganska bra. Det kan bero på att jag har jordens finaste vänner och en underbar släkt-familj som var här och firade mig igår. Det kan också bero på att jag fick ungefär de finaste presenterna man kan få. Jag har nog aldrig fått så fina saker om jag ska vara ärlig. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på alla människorna som var här igår - och även om huvudet dunkade lite extra i huvudkudden imorse och jag och Jossan vaknade med ketchup i precis hela sängen eftersom vi tyckte donken i sängen var ett genidrag signerat Albert Einstein inatt - så måste jag nog utnämna mig själv till Sveriges lyckligaste 25-åring idag. Så Tack Tack Tack alla som var här igår, ni är bäst. <3
 
 
 
Mina vänner gav mig en resa. HUR FINT?
 
 
Den absolut trevligaste boken jag nånsin fått
 
Klockan är inte ens elva och jag och Jossan har hunnit städa, packa bilen, möblera om OCH ätit soppa. Nu ska vi gå runt Årstaviken och sen till Liljeholmen för att köpa en antirynk-ögonkräm till mig. Sånt man tydligen ska ha när man är vuxen. 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Har klurat ut det där. Det är sjukt vad effektiv man blir med lite nervaktivering. Imorgon kommer ett gäng människor hem till mig. Eftersom att jag detta år fyller på helgen, vilket vanligtvis innebär arbetsvecka för mig var jag tvungen att klämma ihop kalasen på en och samma dag. Detta innebär att gänget som kommer hit är lite som en 200-gramspåse Matadormix från Haribo. Lite större än de vanliga småpåsarna och fylld med allt från segt och knaprigt, platt och runt, långt och kort, hårt utanpå men mjukt inuti och så sådana som är söta men sega rakt igenom. Eller det där sista kan vi glömma, känner nämligen inga sådana. Men vi kan säga såhär, åldersspannet sträcker sig mellan 13 - 86. Det blir spännande. Dock måste jag erkänna en sak. Jag är toknervös.
Trots att jag kom hem rätt så sent igår flög jag ur sängen med myrkrig i röven, tog två stora kliv bort till tvättstugan och två stora kliv upp i lägenheten. Idag ska det handlas, skalas, hackas, städas, tvättas, outfitletas och dessutom jobbas. Men det är lugnt, för med den hastigheten jag håller för tillfället borde jag både hinna virka en långklänning och kanske hinna springa till Haparanda och tillbaka med. 
 

En annorlunda upplevelse

Kategori: Allmänt

Nu är det slut på semestern, för ikväll börjar jag jobba igen. Det ska bli väldigt roligt faktiskt, och skönt att få dra på sig slithandskarna igen. Jag har mest känt mig som ett socialfall de senaste veckorna även fast jag varken går på bidrag, letar kuponger eller balkongröker. Eld i arslet som ni vet. Eftersom jag ska jobba ikväll ville jag träna på dagen istället, så gick på en alternativ Bodycombat på Odenplan. Egentligen gillar jag inte att träna på Sats Odenplan. Tycker det mest är en showoff och de känns lite som om man borde skämmas om man svettas och inte har nymålade naglar, och tänk vad dumt för jag svettas värre än en karl och har definitivt inte fräscha naglar för tillfället. Men men. Det är alltid lite spännande det där, att gå på klasser på främmande gym. Lite som första dagen på ett helt nytt jobb. Man observerar, tar in, lägger märke till normativa beteenden och försöker apa efter så gott det går. Så var det idag också. Jag gillade instruktören. Han var kul, och reko. Lite som min morfar fast kanske 30 år yngre. Däremot var jag något förbluffad över vissa av de saker några av deltagarna hade för sig inne i salen. En kille som såg helt normal ut för ögat höll på med någon slags golvmoppningsaktivitet. Mellan varje låt tog han sin svetthandduk under foten och spurtade runt i salen för att torka golvsvett. Gissa om han tog många varv runt mig? Ett tag tänkte jag att jag kanske borde hjälpa, eftersom jag svettades mer än vad jag tror att han gjorde. En annan försvann in i redskapsutrymmet i låt 3 och kom fram lagom till låt 7. Hon kanske hade ont i magen. Två var barfota och en tyckte om att ställa sig precis framför mig. Jag kanske flyttade mig i sidled 9 gånger och hur jag än försökte stod hon där, nästan demonstrativt. Vet inte vad Vasastanarna pysslar med, de kanske säljs dålig mat på Coop där bredvid. Passet var trots allt skönt, jobbigt, svettigt och roligt och det är ju det som räknas. Undra vilket gym jag ska testa nästa gång. Kanske Märsta. Det känns som att potentialen finns där.

Typ så

Kategori: Allmänt

Önskning

Kategori: Allmänt

Hej. På lördag fyller jag år och om någon skulle undra så skulle jag vilja skriva upp en sak på min önskelista. Det finns en sak som jag avverkar snabbare än vad Lindsay Lohan avverkar rattfyllor, och det är vattenflaskor. Det finns ingen hejd. Nu menar jag inte att jag dricker upp vattnet som är i dom, för det är jag ganska så sämst på eftersom jag tycker att vatten är rätt äckligt. Det är alltså själva flaskorna. De bara försvinner. Hips vips. Jag överdriver absolut inte om jag säger att jag spenderat en röding på Sats-vattenflaskor de senaste 3 månaderna. Jag vet inte om jag ställer ifrån mig dem, eller om min träningsväska har fått mun, tänder och svalg, men någonstans tar de vägen. Därför blev jag superglad över den vattenflaska man fick i goodiebagen på blasten i helgen. Den var lagom stor, hade en snygg röd färg och var brandad med mitt favoritmärke nummer ett (vilket tror ni?). Men så kunde jag inte hålla händerna i schack när jag promenerade över Liljeholmsbron för en halvtimme sen och, jaa. Hips vips. Den tog en flygtur och bestämde sig för att landa under bron. Att promenera på bron tycker jag är alla tiders, speciellt när man har lite gammal mjölksyra kvar i benen efter Plyon som kan behövas skakas ur, men under bron är inte min favoritplats på jorden om man säger så. Inte kvällstid iallafall. Så, om någon är sugen på en snygg röd begagnad vattenflaska av märket Nike så vet ni vart ni kan hitta den. Gratis. 
 
Min favorit hittills...
 
 

Sådär

Kategori: Allmänt

Nu har jag duckat färdigt. Är i skrivande stund på språng mellan St Eriksbron och Hornstull för jag är mitt emellan onsdagens dubbel. Det blev en liten U-sväng med 3:ans buss. Skyller på syrebrist. Annars? Jag har konstaterat att nakenhet ger många likes på Instagram, och så har jag kört igenom en väldigt trevlig Bodypump. Kände att när är det läge att öka om inte när man känner sig lite småfrustrerad, så lassa på både på ben och biceps - och klarade det! Dessutom var det som om kraften tog frustrationen med sig och när jag gick ut ur salen kände jag mig till och med lite glad. Det är träning, ni. Har ni testat dessa förresten? Om man gillar lakrits är de starkt beroendeframkallande. Jag svalde allihop på 23 minuter. Gör inte det! Inte nog med att det är lakrits. Det sägs även att de har laxerande effekt. Inte för att jag nånsin går på toaletten, men jag kan ju tänka mig.

Duckdag

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag och för mig har dagen bara varit fel från start tills nu. Om onsdagen skulle få för sig att vända och bli lite ljus och härlig så skulle det göra mig väldigt glad. Just nu sitter jag på ett icke givande seminarium. Jag lyckades nämligen ägna två timmar imorse åt att uppenbarligen läsa på fel sidor i artikelkompendiet. Fel 27 sidor. På engelska. Amen tack liksom.
 Annars känner jag för att bara försvinna just nu. Gärna någon vecka eller så. Om någon har en flygbiljett över är det bara att hojta. Vart spelar ingen roll. Eller om nåt snille har konstruerat och monterat ett rymdskepp och skulle vilja plocka mig här utanför skolan skulle också fungera. Skulle bara behöva få vara ifred ett litet tag. Känner att jag inte är världens roligaste sällskap för tillfället och det är inte superkul att känna så. Jag vill inte vara bitter men ibland så är det helt enkelt så. Då får man buttra och muttra ett tag så är det bra sen. Det är okej. Men jag vill helst göra det själv. Så duckar idag. Så ni vet.
 
 

Grit-körd

Kategori: Allmänt

God kväll! Blev alldeles nyss avsläppt av Nisse. Idag följde han med på GRIT Strenght-klassen som jag brukar vara med på på tisdagarna. Jag tyckte han behövde det, killen ska ju ändå köra svennebananklassikern i år och åka Vasaloppet om inte alls så många dagar. Då måste man tåla lite stryk. Och stryk fick han. "Det var ju som att gå in i väggen tio gånger om, man fick ju fan ingen luft" som han så fint uttryckte det i bilen efteråt. Och jag kan inte annat än hålla med. Ungefär så känns det fast på ett fantastiskt sätt. Hjärnan hänger inte riktigt med när det är som jobbigast och det är ganska skönt att få koppla bort hjärnkontoret emellanåt. Det är liksom en överlevnadsfråga stundtals. Kommer jag kola nu eller kan det verkligen vara såhär. Och så överlever man såklart, varje gång, och känner sig starkare än Kingkong efteråt. Så en liten stund senare sitter man där hemma vid köksbordet i ljusblå sidenpyamas och äter jordgubbar och lyssnar på Justin Bieber ungefär och tänker "gjorde jag verkligen det där nyss". Nu ska jag inte ljuga igen. Jag har inte sidenpyamas, och jag lyssnar faktiskt inte på Justin Bieber, inte idag iallafall. Däremot äter jag jordgubbar och dricker trippelstarkt kaffe. Plonkandet på C-uppsatsen ni vet... tjena natten.
 

En liten bekännelse

Kategori: Allmänt

Får ganska ofta frågan om mina ögonfransar, och även om jag älskar att hitta på och säga att ”ah men tack så mycket, jaaa det är mina egna” och fladdra med dem lite extra så måste jag medge att det är lögn. Eller, de är ju visserligen mina men inte självproducerade om vi säger så. Och jag gillar ju inte att ljuga och kan definitivt inte sova om jag har ljugit så såhär på kvällskvisten tänkte jag komma med en liten bekännelse. 

En dag träffade jag en tjej som hette Wanda. Eller tjej och tjej, hon kanske föredrar att kallas för kvinna, vad vet jag. Hur som helst. Wanda är väldigt duktig på det där som kallas ögonfransförlängning. Hon är perfektionist ut till fingerspetsarna och den egenskapen är inte fy skam om man ska hålla på med fransförlängning.

Hon är helt enkelt en klippa på de så kallade flirtfjunen. Så. The secret is revealed. Egentligen är jag fejk, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av tipset med tanke på hur mycket fransförlängningen underlättar i min vardag. Besparar mig tiden att kämpa med mascaran (och därmed mascarasvidande kinder och pandaögon om jag skulle få för mig att bli ledsen, hacka lök eller svettas på gymmet). Som sagt, ett litet tips bara.

Är ni nyfikna, klicka här. Salongen ligger på Hornsgatan 116. Så alltså; för att repetera – Wanda var namnet. Och förresten, hon är snygg också, och snäll, och så luktar hon gott. Viktigt det där...

 

 
Såhär såg det ut igår när vi var klara. Fint va!

 

 

 

Är det på riktigt?

Kategori: Allmänt

 
 
Man kan säga mycket om 2013 men att det skulle bli karusellernas år kunde jag aldrig tro. Dessutom på Grönan. Jag är en sån som aldrig kommer att tycka att Gröna Lund blir tråkigt. När jag var liten gick hela familjen på Gröna Lund en gång varje sommar. Det var den bästa dagen på hela året, bättre än både födelsedag, julafton och alla lördagsgodispåsar tillsammans. Men det här. Händer det verkligen? Jag är i extas.

Måndagstips

Kategori: Allmänt

Här om dagen när jag satt och snackade allvar med min vän Emelie fick jag ett antal matnyttiga (ordagrant nu alltså) tips från henne. Emelie, som är en gormand av rang, berättade att oavsett vad klockan visar på kvällen när hon kommer hem så ställer hon sig och lagar en middag. "Men vaddå, då är ju klockan jättemycket när du ska äta middag" invände jag. "Spelar ingen roll" sa Emelie. Oftast när jag kommer hem är klockan runt åtta-nio på kvällen. Att ställa sig och spexa ihop en så kallad måltid finns liksom inte på min karta vid den tidpunkten. Oftast  laddar jag en skål havregrynsgröt och micrar och knaprar på några riskakor på sin höjd. Det händer även att jag landar i soffan med glassbunken i knät men det är inget jag pratar högt om.
Så som sagt, här om dagen var det ja, fick jag en liten lista av Emelie med tips på mat man kan förbereda och ha i kylen och bara plocka fram när det blir hungersnöd. Ett tips var kycklinglår. Marinera i soja och sweetchilisås och olja över natten i kylskåpet. Kasta in i ugnen på 225 grader en halvtimme på morgonen och sen är det klart. Eller jag ljög, man kan låta bli det där med kasta, om man inte har lust med ugnssanering efteråt det vill säga.
Sagt och gjort. Här sitter jag och kladdar med ett kycklinglår. Är sjukt nöjd och känner mig väldigt husmorslig. Och jag vet, bilden är äcklig men det är smaken som räknas, och när jag tänker efter brukar ful mat oftast vara god mat. Vem tycker egentligen att chokladmousse är vackert till exempel.
 
Förövrigt har jag tränat idag, och den värk som jag steg upp med imorse och fick Oliver att undra om jag hade svårt att hålla tätt i förmiddags är, ja, inte kvar helt enkelt. Dessutom kände jag mig lite småstark idag om man nu får känna så. Dags att öka med andra ord. God kväll på er.
 
 

Helgen i bilder

Kategori: Allmänt

 
 
Helgen inleddes med tjejkväll, tacos, tjejprat, och ett invigt stöldgods (vår "Fondue-gryta" om man nu kan kalla det för en sådan). Min sambo kom hem med en fin present till mig. Vem min sambo är? Josefin. Vem har sagt att man behöver män när man har tjejkompisar som överraskar med såhär fina grejer?
 
 
Lördagen vet ni ju redan vart den spenderades, och avslutades. Mamma knäppte en bild på mig när jag för en stund trodde att jag hette Ingeborg och var 101 år gammal. 
 
 
Söndagen behöver inte sammanfattas mer än i inlägget nedan, för jag har sjuk värk i armarna, ögonen (har använt linser i helgen - dra på trissor) men kan sammanfatta helgen som sjukt jävla lyckad och förmodligen en av de bästa träningsupplevelserna jag varit med om på bra länge. Nu ska jag ringa och beställa en rullator eller kanske en flashig permobil, sen är det rödtjut, soffa, min bästa vän och pannacotta som gäller. Hörs när jag lärt mig gå igen. 

Blasten, dag 2

Kategori: Allmänt

Idag har jag svettat mig igenom pass som NTC Focused Core, Ruffie, Bodypump 85, NTC Skills, Movement 101 och sist men inte minst Bodycombat som fick avsluta helgen. Känslan i magen har varit magisk rakt igenom. Känslan i röv, lår och axlar har varit tragisk rakt igenom. Jag hade inte någon aning om att den här nivån på träningsvärk existerade men jag kan inte låta bli att njuta för såhär genomtränad har jag nog aldrig känt mig i hela mitt liv. Undrar om jag någonsin kommer orka träna igen. Skämta bara, såklart jag kommer. Kommer kanske till och med att tycka att det är ÄNNU roligare, om det nu är möjligt. Söndagens jobbigaste pass? Ruffie. Tränade mot en livsfarlig norska som stundtals slängde runt med mig som en lovikavante, men jag var iallafall bättre på armhävningar. Tackar alla GRIT-pass för det. Jag har förresten träffat massvis med norrmän och norskor i helgen. Himla trevligt folk det där alltså. Vill passa på att tacka mina fenomenala träningspartners Åsa och Sofie också. Ni är roliga...
 
 
 
 
 

Lördagsklippet

Kategori: Allmänt

Blasten, dag 1

Kategori: Allmänt

Klockan är fem och jag har kastat in handduken för idag men satan vilken upplevelse. Dagen har varit sjukt intensiv men det har bara varit ren och skär träningsglädje rakt igenom. Eftersom båda mina träningspartners har bakdelar av stål och därför skulle inleda dagen med spinning valde jag att spara sätesmusklerna och istället gå på en NTC-klass. Visserligen vet jag inte om jag sparade in på ens en liten lilltåmuskel för klassen var galet jobbig men också sjukt rolig, så rolig att jag faktiskt funderar på att gå på den imorgon igen. Klass nummer två blev en till NTC-klass men den här gången med fokus på fight. Åsa som jag skulle gå med insåg att hennes knä inte skulle palla så som det stålarsel hon är smet hon iväg på en till spinningklass. Det gjorde inget, jag träffade en av mina favvo-instruktörer och teamade med henne och hennes kille på klassen som bestod av tre och tre- övningar. Klassen fick av mig dubbla tummar upp, sjukt jobbig som alla NTC-klasser. Efter klassen kände vi för lite nedvarvning och gick på Les Mills Bodybalance60. Kul för Sofie som instruerar Bodybalance och därmed är ett utnämnt proffs. Kul för Åsa också som fick se mig tappa balansen 19 gånger i diverse överakrobatiska övningar. Jag måste ändå säga att jag gillade releasen, och det ska bli kul att få öva på den när den väl släpps på Sats. Klass nummer fyra blev en spinning och jag har glömt hur jobbigt spinning faktiskt är. Det sög musten ur mina ben och vid ett tillfälle sa det tvärstopp och jag var tvungen att hoppa av och springa igång benen igen. Instruktören var norrman och bara det i sig genererade flera härliga (läs varma) skratt. Efter spinningklassen vek Åsa och Sofie av, jag gjorde ett halvtaffligt försök att delta på en ytterligare NTC-klass men efter halva klassen sa knäna att det var dags att pinna hem. Dessutom är det ju inte världskul att hänga runt ensam så jag lyssnade. Nu har jag kraschat hemma hos mina föräldrar. Mammas mat, tvättmaskin (förbrukade 4 linnen idag) och kanske lite kli på ryggen är precis vad jag behöver. Längtar tills imorrn. GRIT Strenght 8.30. Gotta love it. Tack och Godnatt

The nike blast

Kategori: Allmänt

Jag kan inte minnas sist jag ställde klockan klockan 07 på en lördagsmorgon. Om ungefär en timme ska jag möta några kompisar och sen smäller det. I helgen ska jag bara få hänga runt med andra människor som lider av samma åkomma som jag, träningssjukan, och lyssna på träning, titta på träning och träna själv. Jag ska alltså på The Nike Blast i Globen, ett träningskonvent där man koncentrerat alla träningsdårar på ett och samma ställe under just denna helg i februari. Jag menar förresten såklart inte det där med att vi lider. Njuter menar jag förstås. Att träna är det bästa som finns och att man hittat en adrenalinkick av rang i något som är så hälsosamt och viktigt är för mig en vinst i sig.
 

Superfredag

Kategori: Allmänt

Alltså visst känns det som att våren ligger i luften? Jag har studsat runt och varit lite småhög på livet hela dagen. Fått massa gjort; tvättat ton med träningskläder, streamat en hel föreläsning, handlat mellanmål för halva Kuala Lumpur och varit på förortssafari och på tal om det. Jag är en person som tycker att det är lite spännande att åka längst ut på tunnelbanelinjen, vilken färg spelar ingen roll, eftersom att jag är en sann innerstadsunge som sedan ett par månader tillbaka för första gången i mitt liv bor utanför tullarna (Okej jag ljög, en gång bodde jag vid Gullmarsplan). Nu menar jag inte att jag bor i en förort, eller tja det gör jag väl men när jag snackar förort menar jag det som Malcolm B kallar "orten" eller det som Ken Ring kallar "sitt hem". Idag åkte jag mot Norsborg, egentligen skulle jag gå av i Skärholmen för att försöka få tag på en bok jag behövde på bibblan där men väl där inne i tunnelbanevagnen kunde jag inte låta bli att tycka att det var lite spännande att åka förbi station efter station. Kan ju vara bra om man får en fråga om röda linjen på Stockholms-spelet tänkte jag och satt helt enkelt kvar. Det skulle jag inte ha gjort. För det första fick jag vänta 8 minuter på tunnelbanan tillbaka, för det andra blev jag idiotkissnödig och för det tredje verkade det som att någon stoppat in alla Beckombergapatienter i en atombomb som man valt att släppa just på Norsborgs tunnelbanestation. Det var inte roligt. Jag kände mig som den vanligaste människan i universum men samtidigt som jordens utböling och när jag skulle sätta mig i tunnelbanevagnen valde två personer att klämma in mig i en fyra även fast det fanns gott om plats i vagnen. En av dem var hög som ett höghus. Kan ha berott på bilarna han tryckte i sig både från sin godispåse, från sätet och från golvet nedanför. Den andra satte sig så brett med bena att jag fick klämma ner låren mellan fönstret och sätet för att få plats. Kort därefter brände han av jordens på flit-hicka i minst två tusen decibell, och jag lovar att jag inte hittar på när jag säger att jag hoppade till varje gång hela vägen till Axelsberg där han steg av. En tredje person satte sig i fyran bakom, och hon var en kvinna. Hon hade käpp. Vanligtvis tänkte jag att man kanske inte behöver stödja sig på sin käpp när man sitter ner, men den här damen hängde på käppen som om hon svingade sig runt en strippstång. Då och då gav hon ifrån sig ett "weeihuu" ungefär. Ett tag trodde jag att någon hade dragit igång TV-programmet "blåsningen" igen men sen kom jag på att jag är ju ingen kändis. Jag var tvungen att dra iväg ett sms till Jossan för att säga att "jag är rädd". Sen ett "Jag älskar dig" till mormor eftersom hon var den jag senast tjafsade med. Sen kom jag på mig själv med att jag behöver ju faktiskt inte sitta kvar. Reste mig upp och tog ett litet skutt över benen på hick-fabrorn och bytte plats. Ingenting hände förutom att jag fick en skvätt bilar över mig och lite ont i en klämd skinka, men vad gör det om tio år. Och hur kul vore världen om det inte fanns folk som var lite annorlunda?
 
 
 
Nu ska jag kirra klart de sista kilona tvätt och ladda om för en galen träningshelg - med middag, lite tjejkompisar och sällskapspel hemma hos oss. Trevlig helg!
 
 
 

 
isasjosten.blogg.se