isasjosten.blogg.se

allt eller inget

Blodsockerfall och blodpudding

Kategori: Allmänt

Idag hände nåt dumt med min kropp, den sa ifrån. Egentligen gjorde den det redan inatt när jag vaknade klockan 02.10 och var så hungrig att jag för en sekund trodde att jag skulle svälta ihjäl. Det är rätt häftigt det där ändå, hur kroppen liksom snackar med en inifrån och talar om när något inte står riktigt rätt till. Idag sa den klart och tydligt: "Skärp dig, erkänn dig besegrad, lägg dig ned eller gå hem och ät blodpudding med dig". Jag är ganska dålig på att komma ihåg att äta rätt grejer vid rätt tidpunkt, och det har funkat bra tidigare ändå eftersom jag inte rört på mig särskilt mycket i perioder. Nu har det gått ett antal månader och jag gör mest inget annat än rör på mig. De flesta veckorna blir det mellan åtta och tio träningspass och man behöver inte vara hjärnfysiker för att räkna ut att man måste sköta kosten därefter för att kroppen ska funka. De senaste veckorna har det slarvats lite för mycket, omedvetet, men slarvigt förstås och det fick jag sota för idag. 
 
Jag brukar gå på Bodycombat på torsdagarna och idag hade jag dessutom sällskap av min kompis Mikaela. Skitkul tänkte jag innan, men inte lika kul när jag in i andra låten drabbades av magknipen från hel-vetet. Det var både knivslagsmål och bergssprängning där inne och jag kunde inte stå upprätt, men för att inte skämma ut mig helt fortsatte jag så gott jag kunde att hänga med även om mina rörelser var så minimala och mesiga att jag skämdes. Jag visste förövrigt inte att instruktörer fick köra gamla releaser bara sådär, idag kände jag inte igen en enda låt. Det vart därmed en extra ansträngning i dubbel bemärkelse med en kropp som inte hade lust och en hjärna som inte hade en aning. När det var två låtar kvar tittade Mikaela på mig och så tittade jag mig själv i spegeln och såg att jag var alldeles vit i ansiktet. Jag kallsvettades och frös så att jag skakade. Det var helt enkelt bara att lägga sig raklång på marken ge upp. Dagens träning blev därmed ingen träning, och det var nog lika bra. Ska ju trots allt träna ganska så mycket i helgen.
 
En yr myrstegspromenad hem och tre skivor blodpudding senare ligger jag nu utslagen på soffan och tänker att jag måste nog bli bättre på det där. Att lyssna på kroppen och äta mat. Hur svårt ska det vara. Jag menar, jag äter inte blodpudding. Jag hatar blodpudding. Idag ville jag inte ha något annat än blodpudding. Vad var det kroppen försökte säga till mig? DU. BEHÖVER. JÄRN, ungefär. Säger det till mig själv igen. Skärpning.
 

Torsdag 31 januari

Kategori: Allmänt

Det där med kläder är himla kul, men eftersom att jag mest går i träningskläder numera har intresset för jackor, klackar och väskor gått över i ett ännu större intresse för sportplagg. Jag älskar att kolla på träningskläder och kan sitta i timmar och googla igenom sajt efter sajt. Eftersom att jag är tekniskt obegåvad och en allmän eftersläntrare vad gäller sånt som man tydligen ska hålla på med när man har en blogg så blev jag häromdan överlycklig när jag halkade in på hemsidan mylovebasket. Hur genialiskt? Förutom att jag saknar en hel del varumärken är det ju svinbra att man kan samla alla kläder och skor på ett och samma ställe. Jag lyckades till och med knåpa ihop ett litet kollage. Dessa grejer kan gärna få flytta in i min träningsbyrå, jag bor i Årsta så det är bara att knacka på. Och jepp jag har faktiskt koll på årstiderna och vet att det inte är påsk än, och nix jag är inte någon AIK:are eller Elfsborgare heller för den delen. Jag tycker helt enkelt bara att gult, svart och grått gör sig himla bra ihop. Just ja, jag fyller år snart också...
 

Ny favoritkombo

Kategori: Allmänt

Min förra favoritcombo får se upp lite för jag har kommit på att jag nog gått och blivit lite kär i kombon Bodypump och Grit plyo. Man blir lite mentalt lurad på pumpen, eftersom att man vet att kräksträningen kommer efteråt känns Bodypumpen inte alls lika tung. Dock är den såklart tillräckligt tung för att endorfinerna ska komma löpandes och för att man iallafall i mitt fall skall svettas ut sju victoriasjöar på golvet. Att sedan vara alldeles hög på endorfiner är helt perfekt inför ett Grit-pass eftersom att man känner sig oövervinnerlig, superstark och dessutom alldeles lycklig. Perfekt innan-Grit-plyo-mode med andra ord. Idag studsade jag som en riktig bumbibjörn ifrån St Eriksbron till Hornstull (eller tja, studsade på bussen, men ändå), och dessutom fick jag återigen, efter lite tjat och övertalning sällskap av mina klasstjejkompisar Mikaela och Jessika aka tvättbrädan och killerbenen. Jag tror tamejtusan att endorfiner smittar för jag blir alldeles lycklig av att träna med andra, och att båda två dessutom lovade att följa med nästa onsdag gör att jag känner en liten seger. Sa ju det liksom. Dessutom vet jag ett par andra ladies som hakar nästa onsdag och förhoppningsvis blir vi ett litet gäng. Nu ska jag kräma A-rslet med voltaren, äta upp min havregrynsgröt och kanske skala en morot om jag orkar. Life as a student, som ni vet. Puss på er.
 
 

C-uppsats och Chokladballz

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft besök av min C-uppsatspartner och tillika goda vän Oliver. Om man kan säga att jag knarkar cola light, träning, och schampo så kan man definitivt säga att Oliver knarkar chokladbollar. Nu föreställer ni er säkert en plufsig kille med kladdiga fingrar men faktum är att Oliver är lång och gänglig och nästan kan gömma sig bakom en lyktstolpe. Att vara kompisar och experter på att snacka strunt och samtidigt försöka hålla fokus på något så ångestladdat som planering av en C-uppsats kräver sina knep, så därför var både energinivå och humörnivå lite viktigare än vanligt, och eftersom att Oliver i princip enbart föder sig själv med chokladbollar fick jag helt enkelt ställa upp. Vad gör man inte för en vän i nöd liksom. Jag bakade alltså givetvis chokladbollar imorse. Chokladbollar har jag inte bakat sedan jag mätte ungefär en pilatesboll i höjd och saknade framtänder. Därmed kan jag återigen klassificera mig själv som en amatör för området, men jag måste säga att jag lyckades riktigt bra. Fick tummarna upp av Oliver och han klämde nästan alla fyra. Det måste ändå ses som ett bra betyg. Hemligheten? Fingertoppskänsla och dubbel dos kaffe.
 
 
 

Ja.. vad säger vi..?

Kategori: Allmänt

 
 
 

Tisdagstankar

Kategori: Allmänt

Trots att dagen varit lång och trots att jag tog "ledigt" har jag inte hunnit med något av de viktiga sakerna jag skulle göra. Typiskt. Men när jag tänker efter gör det inte så mycket för i min värld, just idag är inte plugg särskilt viktigt. Inte sy fast hällorna på mina 17 par jeans som jag dragit sönder heller faktiskt. Trots bristen på genomförda viktiga tråkmåsten är jag ändå ganska nöjd med dagens bedrifter. En timme bodycombat. Tre timmar tvätt. En och en halv timme på H&M's Showroom. Och 30 min GRIT Strenght. Det fick helt enkelt räcka för idag. Att gå på GRIT sent på kvällen är förövrigt skitbra om man vill komma ner på jorden litegrann. Ingen rocketscience men bara sjukt jävla tungt. Känslan efteråt är speciell. Lite som att sätta sig på ett redan uppvärmt bussäte. Äckligt och skönt på samma gång.
 
Idag har jag funderat på tre saker:
1. Hur bär sig instruktörer åt när de pratar samtidigt som de tränar samma sak som vad vi dödliga känner framkallar kräkattacker? Att de är sjukt jäkla vältränade syns ju redan men det där med pratet?
2. Är det möjligt att ha möss i ugnen när man bor i ett hus som byggdes 2009?
3. Det här med att "puffa" på Facebook har jag aldrig riktigt fattat. En person puffade mig igår. Jag puffade tillbaks för jag tänkte att det är väl så man gör. Idag puffade han mig igen. Hur länge ska man hålla på? Fattar ingenting.
 
Hoppas ni haft en härlig tisdag. Imorgon är det onsdag och halva veckan har redan gått. Jäklar vad fort det går alltså.
 

Pluggdejt

Kategori: Allmänt

Det här inlägget riktar sig till alla som liksom jag pluggar heltid och dessutom är apless på det men har minst en termin kvar att härda ut med studielån, havregryn, morötter, hemmajäst öl och framförallt ensamma långa föreläsningsfria vardagar. När jag är hemma ensam är jag nog handelshögskolans sämsta student. Jag gör precis allt förutom att plugga. Jag ringer och stör alla kompisar på jobbet, tvättar, diskar, duschar kanske till och med två gånger och stirrar mig blind på dataskärmen. Oftast slutar det med att jag åker och tränar någonstans tvärs över halva stan för att få lite sightseeing med på köpet och därmed kan fördriva tiden lite extra. Igår gjorde jag något annorlunda. Jag var på pluggdejt hemma hos Clara och Jonas. Alla tre pluggar helt olika saker men sitter vid samma bord med varsin dator och varsina par hörlurar i öronen. Ibland när det blir lite tråkigt tittar man upp och skrattar lite åt något löjligt, eller tåflirtar om man har lust, och ibland när man känner sig lite tom i skallen så ventilerar man tillsammans och hjälps åt. Det blev liksom trevligt att plugga helt plötsligt. Och just det, om det är någon som vet med sig att han är Jonas bortglömda tvilling går det bra att mejla mig. Han är nämligen typ världens bästa kille och borde klona sig i några omgångar för att göra kvinnosverige lite lyckligare. Fler Jonas åt folket!

Rumpchock

Kategori: Allmänt

Så har måndagen trallat förbi och dagen till ära har jag vart ledig från både föreläsningar och jobb. Ledig för mig är synonymt med lediga kläder och vad passar bättre till en ledig dag än ett par lediga baggyjeans? Helst skulle jag springa naken hela dagarna eftersom kläder som sitter åt är ungefär lika skönt som att brösta en fotboll när man precis sprungit in i puberteten, men för att visa lite respekt för nunnorna vid Medborgarplatsen låter jag bli. Hur som helst. När man har baggyjeans på sig är typ det enda tillfället då det är tillåtet att även bära mormorstrosor, och det är inte ett tillfälle man vill gå miste om eftersom att mormorstrosor är som bomull för skinkorna. "Smart" tänkte jag imorse. "Inte lika smart" tänkte jag när jag kom till Sats för ett par timmar sedan och skulle klämma på mig ett par snortajta och dessutom galet blåa tajts. Troskanten var ett oundvikligt faktum och där stod jag i valet och kvalet. Troskant delux eller att helt enkelt köra en italienare och skippa underkläderna totales. Jag valde det första alternativet. "Äsch men en troskant är väl inte i hela världen" tänker ni säkert nu, och nej, man dör inte av det men med tanke på att ett Bodypump-pass innefattar cirkus 478 marklyft i en sal där man håller ungefär en halv meters avstånd till närmsta deltagare och därmed flashar A-rslet som Jossan kallar det ungefär lika många gånger kan bli lite genant. Som tur är hade jag Nisse bakom mig och han har redan sett den där bredlasten så många gånger att han inte ens skulle märka om jag var naken.
 
 

Josefin

Kategori: Allmänt

 
 
Det här är Josefin. Hon fyller snart 25 år, och har ett hjärta av guld. Dessutom är hon singel och dödligt snygg. Den som lyckas knipa henne kan verkligen känna sig lyckligt lottad. Dessutom pågår en permanent kampanj i erbjudandet. Tag två betala för en är det som gäller för tar man henne får man nämligen mig med på köpet, eftersom vi har en relation på sidan av som liksom inte går att klippa. Josefin är min allra bästa vän och vår vänskap fyller snart åtta år. Nästan så att vi måste börja fundera på silverbröllop, eller ja åtminstone brons. Ibland undrar jag om det är möjligt att ha en så stark relation med en vän. Det kan liksom göra ont i hjärtat ibland när jag tänker på hur mycket det betyder att den här människan finns i mitt liv, och vem det var som såg till att vi skulle springa in i varandra och bli sådär kompiskära på ett löjligt sätt har jag ingen aning om men om det var Gud så kallar jag mig själv för djupt religiös i detta fall. Man gör även bäst i att inte vara dum mot Josefin. För ett par månader sedan var det ett stolpskott som ville anmäla någon kort mörkhårig tjej för olaga hot. Vart han fick "olaga" ifrån har jag ingen aning om, men så är det. Just saying. Satt och funderade på det där imorse och blev lite sentimental. Så Jossan, vill bara visa lite uppskattning och tacksamhet. Det är inte varje människa som får ha en sån världsbäst-bästis som jag har. Och vet att din dag inte är toppen, så det finns en liten grej till dig på hallbyrån. Love you.
 

Söndagsmiddag

Kategori: Allmänt

Med tanke på brunchen tidigare idag trodde jag att jag skulle slippa äta mat, åtminstone fram tills mitten på februari nån gång men ack så fel man kan ha. När jag kom hem var jag ändå hungrig och tänkte att äta bör man annars dör man så jag slängde på mig kockförklädet och lät återigen inspirationen landa nånstans på en skitig bakgata i Bangkok. Thaimat med andra ord (på mitt sätt) och yes box jag har fått dille på detta. Dessutom var jag lite sugen på att testa mina "fitness-nudlar" som jag beställde av ren nyfikenhet häromveckan. Nudlar utan kalorier kan väl knappast vara gott tänkte jag så var tvungen att testa, och tja, de funkar faktiskt. Lite slajmigare än mina favvonudlar (glasnudlar) i konsistensen men de slinker ner liksom. Varför den där "Fitness-guru" väljer att knyta rosetter av sina nudlar är en annan sak att fundera över, men det tar vi en annan dag. 
Slutresultatet av mitt improviserande blev en helt okej köttgryta med thaismak och just -"Fitness-nudlar". Jag döper rätten till Isas thaifit.. ursäkta Isas fit-thai-gryta. Är ni sugna på att testa nån dag så är bjuckar jag på receptet här nedan:
 
Du behöver:
- Valfritt kött (jag använde grytbitar men skulle nog kunna tänka mig något annat nästa gång)
- Champinjoner
- Gul lök
- Broccoli
- 4 Vitlöksklyftor
- En burk kokosmjölk
- Gröncurrypasta
- Ett pkt Fitnessnudlar www.fitnessguru.se
- Frysta wokgrönsaker (pallade inte idag)
- Sambal Oelek
- Salt & Peppar
 
Börja med att gnugga händerna med rapsolja och dra dem sedan rakt genom kalufsen. Sådär, nu har du en perfekt Morberg-frippa. Kavla upp armarna och sätt igång. Bryn köttet i en stekpanna såklart, tillsammans med löken. När köttet fått lite färg, dra i champinjonerna med, men gör det inte för tidigt. Risken finns att de blir för mjuka då. När köttet är genomstekt, lägg i allt i en gryta. Pressa fyra vitlöksklyftor och börja stek frysgrönsakerna, och lägg ner dem i samma gryta när de är klara. Häll på kokosmjölk och några teskedar gröncurry-pasta. Jag hade i lite vanlig curry också för jag gillar när det drar lite i munnen som ni vet. Sen dödade jag grytan med sambal men det behöver man absolut inte göra. Jag skulle rekommendera kanske 1-2 teskedar till den klene. Medan grytan puttrar är det bara att börja knyta upp nudelrosetterna och försiktigt lägga ner dem i grytan. Eller nej förresten gör inte det. Kasta dem som om de handlade om diskus, då hade Morberg blivit glad. Sen är det bara att lägga på locket och låta grytan puttra en stund på svag värme.
Smaka av och när du känner att du inte kan hålla dig längre, ja, då får det vara klart enligt mig.
 
Tjing!
 

Helgen i bilder

Kategori: Allmänt

Så har januaris sista och årets första lönehelg sprungit förbi, och det gör mig ingenting alls för jag diggar inte Januari särskilt mycket. Jag tycker nog att det är årets mest sugiga månad om jag ska vara ärlig. Helgen har dock varit fantastisk och om det inte vore för att jag råkar veta att det är just januari hade jag lätt kunnat missta den här helgen för att vara direktplockad ur december. Den har nämligen gått i matens och dryckens tecken, minst sagt. Livet alltså.
 
 
I fredags körde vi en liten AW med mina blivande kollegor och min nya chef. Klämde en chiliburgare som faktiskt var helt okej. Drack ett galet bra rödpang. Börjar man bli tant när man börjar intressera sig för sånt? Sen gick vi till Anglais där vår chefs fruga lirade skiver, men jag blev kortvarig, kände ett kall och tog mig hem tidigt. På Lördagen åkte jag och tränade som vanligt, och sen fick jag brådis för skulle på dags-inflyttningsfest hos min kompis Dasha. 
 
 
Ibland undrar jag hur hon gör för hon är helt enkelt världsbäst på att fixa fest. Hennes lägenhet var liksom ingen lägenhet längre utan hade förvandlats till en mindre nattklubb och allt var så satans satsigt. Bar, DJ-bås, och ett galet drag.
 
 
 
 
Malcolm B dundrade in och ba "Wazzup Malcolm's in da house" och brände av två låtar bara sådär. Tjena.
 
Imorse var rastlösheten ett faktum och jag sysselsatte mig med aktiviteten köksskrubbning. Som tur är har jag världens smartaste tjejkompisar som ringde precis lagom till magen började knorra och meddelade att de hade bokat brunch klockan ett, inte så långt från där jag bor. Så tog en halv PW ner till Liljeholmskajen och där fastnade vi i flera timmar.
 
 
 
Fick ta en bild på Cissis våffla istället för min för den var för ful tyckte Sara.
 
Nu ligger jag jäst som en bulldeg i sängen och ska snart rulla ur för att krypa ut till träningsbyrålådan och försöka klämma in kaggen i någon sorts träningstopp som inte är för tajt för om 55 minuter börjar Bodycombaten i Liljeholmen, och det vill man ju inte missa.
 

Efterfest

Kategori: Allmänt

För er som undrar hur man bär sig åt för att hålla sig vaken en hel natt utan varesig koffein eller knark ska jag berätta det nu, för det är plättlätt. Det är bara att knapra två järntabletter precis innan man ska sova. Gärna vid tvåsnåret när man kommer hem och egentligen är dödstrött. Inatt när jag kom hem från en åtta-timmars-inflyttnings-dags-slash-eftermiddags-fest som min kompis Dasha hade styrt (helt övermäktigt, förtjänar ett helt eget inlägg) kom jag på den briljanta idén att skölja ner en dubbeldos järntabletter med den obligatoriska hemkomstvattenflaskan. För er som aldrig tagit järntabletter kan jag berätta att det är ett projekt i sig. Det kräver sin planering eftersom att järntabletter är lite som att skrapa triss. I de allra flesta fallen nitar man, men någon gång vartannat år kan man ha åtminstone lite tur iallafall.
Jag har i och för sig vunnit en femhundring en gång. Men då fick jag lotten av en kollega som hade missförstått innebörden av det där med att ge bort en trisslott (i restaurangarnas värld gäller att om två personer lajar lite med samma person blir den som var sist på kulan skyldig den förste en trisslott för er som inte vet). Kollegan trodde alltså att det var ett sätt att säga att han ville laja och jag skrattade så jag dog, och skrattade ännu mer åt hans sprängröda kinder och att jag dessutom vann fem hundra spänn gjorde ju inte saken mindre rolig (sorry Emil, om du läser detta).
Herregud vad jag snurrade bort mig nu kände jag. Röd tråd var det. Hur som helst. Man kan med stor sannolikhet räkna med nit när vi snackar järntabletts-tur, och om jag planerar att vara hemma i ungefär tre timmar efter intagen järntablett brukar det vara lugnt (observera singular järntablett). När man klämmer i sig två tabletter då? Inte särskilt lugnt. Ni kan ju tänka er. Vi kan helt enkelt säga att jag hade en svängig jäkla eftergädda här hemma igår, eller idag eller vad det nu blir.
Att klockan är nio på en söndagsmorgon och jag har en kompis som är vaken stämmer ungefär lika bra som att killar kan föda barn. Så om någon av er läser det här och vill gå runt Årstaviken nu går det bra att ringa mig.
 
 
 
 

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag, min favoritdag på hela veckan. Det är även precis en vecka kvar till The Nike Blast och exakt två veckor kvar till min födelsedag. Jag ligger i sängen med morgongröten i magen och tänker att livet inte är så dumt ändå. Bra lördagar alltså. Om en timme ska jag knata ner till bussen för favoritdubbelpasset i Älvsjö. Sen inflyttningsfest hos en vän jag inte träffat på forever. Bra lördag.
 

Puss då

Kategori: Allmänt

Ibland tänker jag på de människorna som lär känna mig under vinterhalvåret. Det är nästan så att de borde undra vart deras kompis har tagit vägen på sommaren, jag ser nämligen ut som två olika personer eftersom att jag är vit som en sportsocka på vintern och svart som en lakritsbåt på sommaren. Såhär i vintertider när det i Stockholmstermer uttryckt är svinkallt (kom igen, det är det) kan det vara svårt för kroppen att anpassa sig, iallafall om man inte är född eskimå och har en kropp anpassad för isbjörnsklimat och antarktisvintrar. Min kropp är definitivt inte anpassad för vinterkyla och hur jag än försöker så kommer jag inte undan, jag transformeras till en sorts genomskinlig, narig, tårögd och snuvig version av mig själv. Eftersom att vintrarna är ganska långa i Sverige kan det här tillståndet bli ganska frustrerade - vad är poängen med att bo i ett land där man springer runt och känner sig som en het "ugly-people"-kandidat halva sitt liv liksom?
I det här läget har man två alternativ: Antingen gör man något åt saken eller så accepterar man, och försöker "hitta det som är fint" på sig själv som det så vackert heter. Vanligtvis brukar jag köra på alternativ nummer ett, och dra iväg på någon semester ett par veckor för att återfå min normala färgton, men eftersom att jag går i en skola som i princip inte tillåter ledigt längre än två dagar har alternativ nummer ett inte riktigt fungerat det senaste åren. Jag har därmed tvingats att acceptera det faktum att jag är och kommer förbli en genomskinlig nar-maja i åtminstone ett par månader till. Men så slog det mig idag: På vintern blir mina läppar väldigt väldigt torra, och därmed även väldigt väldigt svullna och väldigt röda dessutom. I flera dagar har jag attackerat läpparna med både vasilin, carmex och nuxe-olja och äntligen har jag fått bukt på torrheten. Till min förtjusning sitter dock svullnaden kvar, och likaså färgen, än sålänge iallafall. Jag gillar det. Pussmun är alltid trevligt, och dessutom slipper jag både läppglans och läppstift ikväll. Gratis! Bra vintern. Puss på er

 

Helg!

Kategori: Allmänt

Snart tar vi helg, vänner, men först tar vi oss an fred-(dagen). Jag gör det med tokförsovning, takeawayfrilla och takeawayfrukost. Föreläsningar idag och sen kickar jag igång helgen med middag med ett gäng härliga tjejer. Ha en fin fredag.

Vissa dagar

Kategori: Allmänt

Ni vet hur det kan vara, hur vissa dagar inte känns riktigt lika plättlätta som andra utan att något särskilt egentligen har hänt. Den här dagen har varit en sådan för mig. Har känt mig motarbetad i det mesta jag tagit mig för och så brukar det vanligtvis inte kännas. Det började redan imorse på tunnelbanan och hörrni, snart döper vi om det där jäkla dumsnöret till något riktigt fult för nu börjar jag verkligen tröttna. Tågkö rätt igenom hela Stockholms innerstad mitt under morgonrusningen, kom igen, det går inte. En stackars tjej kollapsade framför ögonen på mig mitt i trängseln. Det var läskigt. Först blev hon alldeles gröngrå i ansiktet och sen rullade ögonen och så bara vek sig benen under henne. Som tur var hann vi fånga upp henne och det visade sig att hon hade problem med lite lågt blodtryck, men det skakade om mig ändå. Tack vara det (inte tjejen, utan dumsnöret såklart) missade jag morgonseminariet som Coca-cola höll på skolan. Som tur är har jag snälla klasskompisar som tog info åt mig om det jag missat. Efter ett handledarmöte som fick mig att känna mig ungefär lika vilsen som en ökenråtta i Amazonas och en tre-timmarsfight om biljetter till The Nike Blast (kanske ska döpa om mig till svartabörsen-Isa) var jag helt färdig. Lyckades få med två tjejkompisar och jag har kommit fram till en sak. Jag är jävligt bra på att ragga ihop brudar. Synd bara att jag inte är lika bra på att ragga karlar. Det hade vart nåt. Hursom helst, jag tänkte att Combat-passet skulle reda ut hjärnan lite. Jag vet att jag är bra på att stava. Jag vet även att jag är urusel på att skilja på höger och vänster. Nu kan jag dessutom lägga till titeln "balansdyslektiker" på meritlistan, för helvete vad jag har dålig balans. Jag misstänker att det beror på synen. Den är ju liksom inte där och att peta in ett par linser när ögonen tåras av trettiofem liter svett varje gång man viftar lite med armarna skulle vara totalt onödigt. Nej, snart följer jag Björn Borgs fotspår och letar fram det där gamla Intersportpannbandet jag hade när jag spelade fotboll i sjuan. Så slipper folk tro att jag rökt en fet eller blivit dumpad av snubben varje gång jag ska ta mig hem. Men ska kanske inte skylla på svetten, vissa dagar är varken armarna, benen eller hjärnan med. Vilken tur att jag ska vila imorgon. 

Överkörd men lycklig

Kategori: Allmänt

Och så blev klockan alldeles för mycket igen, men det spelar absolut ingen roll för jag är mosig, färdigtränad, och alldeles endorfinig. Eloge till tjejerna som slöt upp ikväll, det trodde jag faktiskt inte, men träningsdejter är underskattat och det tror jag de höll med om efteråt. Nu ska jag äta upp dagis-salamin som Jossan matar mig med och sen är det tack och godnatt. Nej vänta, har ju ett helt "Sveriges Mästerkock"-avsnitt att ta mig igenom först. Bingo.

In need of mellanmålstips

Kategori: Allmänt

Vanligtvis brukar jag gå på Bodycombat på onsdagar men på grund av rastlösheten från gårdagens vila kände jag för att ta ut svängarna lite den här onsdagen och göra en dubbel. Därför bytte jag combatpasset mot ett pumppass en och en halv timme tidigare och samlade ihop ett gäng tjejer för att även köra en Grit-Plyo lite senare på kvällen. Den här dagen har även spenderats i skolan och på diverse bussresor från och till och igenom stan. Jag kallar den här sortens dagar för flängdagar och det är på flängdagar jag hamnar på en sorts ofrivillig diet, eftersom mattintaget under dagen enbart består av "mellanmål". Idag har jag bortsett från morgongröten fått i mig 2 gainomaxbars, en proteinshake, en livstids konsumtionsmängd popcorn och nu en celsius och en banan. Och klockan är efter middagstid. Jag som egentligen tycker det är ganska löjligt med bantning men jag har insett att det är ju precis vad jag håller på med. Dessutom blir det ju skitdyrt att köpa massa mellanmål hela tiden. Så nu behöver jag hjälp, vad äter man när man är på språng en hel dag och hur i hela friden bär man sig åt för att hinna? Tack på förhand!

Smakduell OLW vs Estrella

Kategori: Allmänt

Idag när jag och mina klasskompisar kom till skolan möttes vi av en en slags artificiell chock. Antingen tvekar lärarna på vår förmåga att ta oss utanför dörren i minusgrader eller så oroar de sig för en gemensam låg blodtrycksnivå och vill hjälpa oss på traven lite. I föreläsningssalen fanns ungefär 60 flaskor läsk i olika färger och ungefär lika många påsar popcorn. Trevligt tänkte jag som letar alternativa mellanmål eftersom att det mest bara är mellanmål jag äter nu förtiden med tanke på hur jag irrar runt mellan olika platser om dagarna. Eftersom våra lärare antagligen tömt samtliga hyllor i närområdets alla livsmedelsbutiker på Estrella fanns där även några påsar OLW - och därav hade vi ett ypperligt tillfälle att ställa de två fredagsmysjättarna mot varandra i en smakduell. Vi testade alltså OLW:s naturella popcorn mot Estrellas naturella popcorn. Att ta med Estrellas cheddarpopcorn i testet hade vart taskigt eftersom att vi alla vet att de är absolut godast. Först ut hos testpanelen som bestod av mig och min klasskompis Mikaela var Estrella. Reaktionen var ingen wow-upplevelse men ett helt klart godkänt popcorn. Lagom saltat, lagom mjuk-hårt och smakade som vi hade väntat oss - popcorn. Nästa kandidat OLW hade därmed inget särskilt att leva upp till. Tyvärr blev denna smakupplevelse i kontrast till den föregående riktigt jäkla dålig. Saltet måste de ha tappat på vägen, maskinen de tillverkats i måste vara en rekonstruerad papperspress alternativt tippexmaskin för det var precis så det smakade. Konsistensen gick hand i hand med en tre månaders gammal pappersnäsduk man glömt bort och hittar i byxorna som tvättats och torktumlats tre gånger om sedan dess. Slutsatsen blev att OLW borde fokusera på chips och att Estrella är den klara vinnaren i smakduellen.

En ny upptäckt

Kategori: Allmänt

Jag måste bara få dela med mig av en upptäckt jag gjorde här om veckan. Jag upptäckte biblioteket! Det hela började med att jag mitt under hemtentan blev desperat efter en bok om immaterialrätt, och vips dök den eminenta idén upp i huvudet på mig - jag ringer biblioteket, dom måste ju veta. Sagt och gjort, jag ringde bibblan och en trevlig telefonist vid namn Ingrid svarade och var så vänlig att hon kunde lägga undan en bok i immaterialrätt åt mig, och inte nog med det - hon kunde dessutom se till att den gick att hämta ut på mitt närmaste bibliotek redan dagen därpå. Gratis! Jag var förbluffad. Sedan när blev trevlig service OCH budtjänst gratis? Dagen därpå gick jag till biblioteket på Medborgarplatsen för att hämta ut min bok, och det var då jag upptäckte det. Biblioteket är ju fullt av spännande saker. Man kan låna både bok-böcker, ljud-böcker, tal-böcker och filmer om allt från Torsten Flincks barndom till om hur späckhuggare parar sig. Allt man inte vet kan man ta reda på på biblioteket. Jag valde att låna böcker om hur man tjänar sin första miljon och om hur man säljer sig själv och tar betalt. Tolka det som ni vill. Om jag kallar gymmet för mitt stammishak i dagsläget kan nog biblioteket bli mitt stammishak i framtidsläget. Jag fyller ju trots allt 25. Med andra ord har jag två veckor och fyra dagar på mig att klippa 60-talspage, skaffa linnekläder i skogens färgskala, peta fram glasögonen på nästippen och döpa om mig till Irmelin eller något liknande. Man vill ju inte sticka ut för mycket som ni vet.

Snuvis

Kategori: Allmänt

Ibland är det bäst att hålla tillbaks träningsgalningen inom sig, även om det tar emot, men för min egen och mina medmänniskors skull gör jag bäst i att hålla mig själv och mina nysduschar bakom stängda dörrar ikväll. Att bli smygförkyld när man är diagnostiserad träningsnarkoman är ungefär lika irriterande som att stuka stortån eller bryta nyckelbenet. Det fyller liksom ingen funktion. Man är inte tillräckligt dålig för att få en anledning att bädda ner sig själv i sängen med kopiösa mängder choklad samtidigt som man tycker obeskrivligt synd om sig själv, men samtidigt hindrar det en från att göra det man egentligen brukar göra, som att köra bil, göra fotgymnastik eller som i mitt fall, träna. Att jag kvällen till ära dessutom skulle fått sällskap av en sjukt upptagen killkompis gjorde inte snuvan roligare, men i det här läget gäller det att vara en strateg. Min strategi är minst tolv timmar sömn, bada badkar, typ tre liter neseril och tre hundra Kan Jang-shots. Vila idag, all in imorgon alltså. Hörs då.
 
Dagens upptäckt: Kikärtor på burk är helt okej som snabbmat, och att Alicia Vikander måste vara Sveriges snyggaste tjej. 
 
Dagens lärdom: Josefin; Isa, vad är IBS, är inte det ett IT-företag? Jag: Njaa alltså jag tror att det står för typ International Business School eller något. Josefin: Googlar: IBS, det betyder Irritable Bowel Syndrom, vilket betyder tarmsjukdom, problem av typ 2 alltså. Hmm vad är det man säger, man kan inte ha rätt i allt....
 

Dan före dan...

Kategori: Allmänt

Idag är det måndag och förmodligen sista dagen av de kommande fyra månaderna som kommer att kännas någorlunda normal. Imorgon smäller det nämligen, och startskottet för en hysterisk period drar igång. Jag pratar givetvis om den fasansfulla C-uppsatsen. Jag har grämt mig inför denna period i flera månaders tid och har förväntat mig en vår av magsår, stressfinnar, sömnlösa nätter, tårar, och ett frenetiskt nagelbitande som kommer att tvinga mig sluta gå och fixa naglarna. Har känt mig allmänt nedstämd och tänkt att nu tar livet slut för en stund men så kom jag på mig själv och när jag tänker i sådana banor vill jag bara ge mig själv en svinhård käftsmäll och skrika mig själv i örat.
Det är ju egentligen imorgon det börjar. Början på slutet av tre rätt jobbiga år, tid att planera in och prioritera tiden lite som man vill, och antagligen blir det här den enda och sista perioden i mitt liv på ett bra tag som jag kommer att ha den lyxen. Tid att träna precis så mycket som jag vill, tid att sitta uppe och jobba på nätterna om jag skulle vilja, tid att hänga med mormor och morfar, och alla kompisar man inte hunnit träffa på typ 34 år. Sovmorgon varje morgon. Fasen vilken vår jag har framför mig. Hur kan jag inte ha tänkt på det?
Jag har iallafall laddat upp, och det gjorde jag med en Bodypump i Hornstull. Det var nästan lättare än vanligt men det kan bero på att C-uppsatsen ligger där i bakhuvet och känns tyngre än alla Bodypump-pass och Grit-pass i världen tillsammans. Ju tyngre C-uppsatsen kommer att kännas, desto lättare kommer alltså träningen att bli. Satan vad jag måste bli stark i vår isåfall. Så kära C-uppsats, hit me with your best shot. Jag är mer än redo.

Kan Jang, en shot av rang

Kategori: Allmänt

Jag vill härmed slå ett slag för trolldryckernas trolldryck nummer ett, jag pratar förstås om Kan Jang. Visserligen så är det ungefär lika dyrt som att beställa årgångswhiskey på någon finkrog, men till skillnad från dubbelseende, illamående och baksmälla som påföljd är Kan Jang ett under för allmänhälsan, åtminstone när det gäller mig.
Jag har flera exempel på tillfällen då Kan Jang har varit min räddare i nöden. Har känt mig lite krasslig. Halsat några klunkar och vaknat upp dagen efter piggare än en piggelin och frisk som en nötkärna. Ibland tar jag mig en shot bara för att säkra upp. Vet inte vem den där Kan Jang är men han måste vara något medicinskt geni med trollstavar till fingrar, och han borde enligt mig tilldelas alla priser som finns inom medicin och dryckesvärlden, och jag lovar, hade Kan Jang funnits där bland all annan trolldryck på barhyllan hade jag valt Kan Jang-shots alla dar i veckan.
 

Helgen i bilder

Kategori: Allmänt

Helgen började egentligen redan i torsdags när jag kom på den briljanta idén att svänga förbi bolaget och plocka med mig en flaska Ripasso innan mitt träningspass. Tänkte att rödvin är för jäkla trevligt och jag har varit duktig så varför inte liksom. Någon som hade varit minst lika duktig var Oliver, och därför slog vi våra kloka ihop och delade på flaskan.
 
 
 
Eftersom att det var så trevligt fortsatte vi till det nyöppnade stället "Nosh & Chow" på Norrlandsgatan 24. Jag ger stället två tummar upp, snyggt ställe och bra bar. Dessutom var grabbarna inuti baren också väldigt trevliga och sånt är viktigt tycker jag.
 
 
 
På fredagen hängde jag med min kompis Mikaela. Vi sprang och gjorde massa oviktiga ärenden och lunchade på ett högst oklart ställe som enligt Mikaela kändes som ett härbärge med influenser från ett gammalt avdaskat Grand Hotel. På kvällen gick vi till "Handelspuben" eftersom att vi kände att det var dags. Har aldrig varit där trots att snart 3 år har gått sedan vi började på skolan, men besöket blev kortvarigt och jag åkte hem hyfsat tidigt.
 
 
På lördagen gick jag upp tidigt och kände mig lite konstig. Tänkte inte mer på det utan gick ner till bussen och åkte till Älvsjö för dubbelpass i Bodypump och Grit Cardio. Den här lördagen var det någon instruktionsanalfabet som flyttat in i min kropp, och på Grit-passet sa benen tack och godnatt och jag kunde vid ett antal tillfällen inte ens stå upp. När jag kom hem kände jag mig jättekonstig. Blev som sagt hemma och somnade till P3-Guldgalan i soffan ubertidigt.
 
 
 
Imorse kände jag mig lite piggare, så låg i soffan i två timmar och åt en massa ägg (Zink ska tydligen vara bra mot förkylningar) och läste de tidningar jag laddat upp med igår som jag inte orkade läsa. Senare tog jag en promenad i solen med en vän, och slutade i Liljeholmen där jag handlade lite prylar till mitt "Sjuk-lager". Just in case liksom.
 
 
 
 
Kom precis hem från söndagsdubbeln (BC & BB) och känner mig sådär mysig som man alltid gör efteråt. Nyss kom min andra hälft hem med ett par glajer till mig och äntligen känner jag mig hel igen!
 

Pausar livet en liten stund.

Kategori: Allmänt

Imorse när jag gick upp kände jag att det var något som var lurt, utan att kunna sätta fingret på vad. Kände mig lite seg i kolan så att säga, och tänkte att det måste nog vara järnbristen som fortfarande spökar. Under pump-passet kände jag mig helt kokobello. Hjärnan hade rest till Madagaskar och kroppen gick på en skranglig autopilot, som ibland tappade kurs och fick mig att göra helt tvärtom saker. Pinsamt med tanke på att jag alltid står rätt så väldigt långt fram tack vare min syn som förmodligen inte ens skulle bräcka en nyfödd albinomullvad med 3D-glajer.  
 
Efter en två år lång dusch kände jag att något uppe i högra bihålan inte stämde. Det kliade, sved och dröjde inte länge innan det började tokrinna. Minutrarna efter kom den första nysningen och förkylningen var ett ovälkommet faktum. Jag har alltså blivit förkyld i ena näsborren.
 
Om jag skulle få ge mig själv ett beskrivande mellannamn skulle jag kalla mig för Rastlösheten själv. Jag är supersämst på att sitta still, än mindre hänga ensam. Idag är det ju som bekant lördag, och hade detta varit en lördag för ett par månader sedan hade jag kunnat betala för att få vara ledig och inte göra någonting men just ikväll hade jag verkligen ingen lust med det. Ändå tog jag förnuftet till fånga och lämnade WO på de kvällsaktiviteter jag planerat in. Ikväll är det soffa, Gladiatorerna-repris, duntäcke och te som gäller. Förhoppningsvis räcker det för att lura iväg den där fejkförkylningen.
 
Trevlig Lördag.
 
 

Skjortpanik

Kategori: Allmänt

Igår var jag i någon snorkig butik och provade ut skjortor som ska sys upp till nya jobbet. Visste knappt att såna butiker existerar och jag kände typ hoppsan får jag verkligen gå på ert golv när jag klev in. Männen som jobbade där var dock jättetrevliga, och när jag fick frågan om vad jag har för storlek svarade jag "34 eller 36" som om det vore det mest självklara i hela universum. Killen som jobbade där räckte över mig några skjortor, och jag började prova 36:an. Den gick inte ens att få över underarmarna. "Herregud den här måste vara felsydd" tänkte jag. Testade 38:an också och 38 är en storlek som normalt är för stor för mig. Den här gick att få på sig men den gick dessvärre absolut inte att knäppa. Jahapp tänkte jag. Antingen har jag ätit kaksmet i sömnen eller så har jag en skev självbild och tror att jag är en ganska normalstor tjej fast jag egentligen skulle kunna misstas för Iprenmannen på höjden och Michellingubben på bredden.
 
Skämsigt fick jag sticka ut huvudet ur provhytten och be om en storlek 40. På allvar, storlek 40 hade jag ju inte ens när jag bott i Spanien i 150 dagar och druckit öl och ätit pizza ungefär lika många gånger. Och hör och häpna, den funkade inte heller! Den gick visserligen att knäppa men både tutte 1 och tutte 2 kikade fram och ropade tjena mellan knapphålena. Jag slutade på storlek 42. Vad har hänt liksom. Kunde inte förstå. Kände mig som årets bluff. Här springer jag runt och spelar vältränad medan jag egentligen är en knubbsäl i svampbob-format.
 
Senare fick jag min förklaring. Jag hade ju provat herrskjortor. Men jag är ändå förbluffad över storlekarna. Män kan väl också ha tuttar. Trots förklaringen kommer jag ändå att känna mig något obekväm med att sätta på mig min storlek 42-skjorta varje gång jag ska jobba. Men egentligen. Vad spelar storleken för roll egentligen. Inte ett dugg.
 

Ledig?

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag, och vädret är galet fint och helst skulle jag dra på mig pjäxerna och gå runt årstaviken och sen komma hem och stranda soffan ett tag, kanske kolla på nån förutsägbar film och kanske kanske om jag orkar lyfta gitarren och plonka lite och sjunga falskt i min ensamhet. Istället har jag sett till att planera in kanske femtiotvå "tråk-måsten" men även en par stycken "kul-måsten", eftersom att fredag är min "lediga" dag och även min berömda vilodag. Hur korkad får man vara, när man bokar in all överflödig aktivitet som man inte orkar eller hinner med under veckan tills den enda dagen man har över till att vila kroppen och knoppen? What's the point med the "Vilodag" liksom?
 
Idag står skjortprovning, tvätt, städning, hämta ut böcker och handla skruv på dagordningen. Dessutom har jag bokat in lunchdejt, kaffedejt, AW-dejt OCH kvällsdejt med en rad olika trevliga människor. Kan låta som att jag gått och blivit medlem på alla dejtingsajter man kan hitta på Google men faktum är att jag är alldeles för blyg för sånt. Kan till exempel nämna att en av dejterna är mamma och moster. Man tar vad man får liksom.
 
Men som jag brukar intala mig, man lär av sina misstag. Eller gör man det förresten?

halvvägs till kärr.. ursäkta menar kvinna

Kategori: Allmänt

Den 9:e februari fyller jag tjugofem. Vet inte varför siffran tjugofem känns så läbbig men blir kissnödig och panikslagen så fort jag påminns om att jag är halvvägs till femtio och i andras ögon borde betraktas som vuxen. Vuxen är allt annat än vad jag känner mig, för med min nivå på humor, köksskills, allmänvetande och praktisk problemlösning kan jag enkelt misstas för att vara nio. Att jag dessutom är två tennisbollar hög och ibland sover med en nallebjörn gör inte saken bättre. Jag har aldrig identifierat mig med ordet kvinna eftersom jag är allt annat än kvinnlig. Nej, jag är tjej, inget annat och tjej kommer jag även vara när jag är nittio. Eller tant-tjej om det låter bättre.
 
Så slog det mig, häromdan, framför spegeln. Jag har fått en rynka. Två till och med. Så började jag leta, och hittade inte fem, inte sex, utan kanske femton små rynkor, mitt där i ansiktet som jag möter var och varannan dag i spegeln. Hur i hela friden har jag kunnat missa detta? Har de funnits där hela tiden eller är det så att det dyker upp där strax innan man fyller kvinna, som en oskyldig botox-hint eller ett hemligt budskap som säger "nej nu är det dags för antirynk, det vet du va?" Jag ska inte sticka under stolen med att upptäckten var en smärre chock som jag har varit tvungen att bearbeta under ett par dagar.
 
Så kom jag på en sak igår. Jag har många tjejkompisar som är lite äldre än mig, och jag undrar om inte de här tjejerna till och med är ännu hetare nu än vad de var innan de fyllde tjugofem. Jag ser upp till dem allihop, för de känns mogna på ett sätt jag beundrar. Dessutom är de så snygga att det gör ont att titta på dem.  Plötsligt tänker jag att om jag ens kan bli hälften lika mogen och snygg som mina 25+ tjejkompisar, så längtar jag tamejfan efter att fylla tjugofem.
Föreställer mig hur jag vaknar där på lördagsmorgonen och går fram till spegeln och säger "tjena Isa, fan vad du har blivit kvinnlig", och därför välkomnar jag er, kära rynkor eller synvillor eller vad ni nu är, med öppna armar. Jag är redo för 25!
 
 
 

Gruppträning it is

Kategori: Allmänt

På onsdagarna brukar jag gå på Bodycombat, mest för att det är en vana men också för att jag tycker att det är ganska så roligt. Eftersom jag inte är typen som ägnar mig åt sysslor som "gå på bandet" eller "göra lite magövningar" utan föredrar att svettas tills jag dör och träna tills jag kräks så har gruppträning blivit grejen för mig eftersom att jag har insett att jag inte klarar av att pressa mig själv till max om jag är ensam. Dessutom tycker jag att det är 100 gånger roligare att träna med andra, och även om man inte känner varandra blir känslan speciell på något sätt jag inte kan förklara. Hur som helst, jag gillar gruppträning, och det kräver lite större anpassningsförmåga än ensamträning - vart var det jag ville komma?
 
Även fast jag inte bor i Vasastan längre åker jag hela vägen till bron på onsdagarna för jag känner liksom inte för att chansa och byta. Man vet vad man får och till skillnad från min mamma så går jag inte efter principen att "ta grisen i säcken" (läs detta så förstår ni vad jag menar). Onsdagar på bron it is så får det bli helt enkelt.
På samma sätt som måndagarna och torsdagarna i Hornstull, och söndagarna i Liljeholmen, och... ja ni fattar.
Gillar tradition och rutin, och lika mycket som jag vet hur havregrynsgröten smakar på morgonen vill jag veta hur klassen jag går på kommer att vara, och springer man på väldigt duktiga instruktörer, varför byta liksom?
Så nu vet ni varför jag alltid säger "njaa, men följ med på det här istället" när ni frågar om jag ska med på någon step-aerobic eller afrodans eller vad dom nu heter. Fråga kan man dock alltid göra, jag är inte omöjlig, men tänkte bara klargöra. Gruppträning it is och så kommer det att förbli. Så om ni frågar om jag ska med och gå på bandet är sannolikheten lika stor att jag säger Ja som att Sverigedemokraterna vinner nästa val (Tack gode gud för det). 
 
Dagens lärdom: Att äta choklad till lunch och sen vara så hungrig att man måste äta minst dubbla matlådor till middag en timme innan man ska träna är ungefär lika smart som att stoppa en gaffel i en snurrande blender (har provat). Eller förresten, det är skitsmart om man vill kräkas i sin egen mun och drabbas av ett håll från helvetet redan i tredje låten.
 
 
 
 
 

Lyssna och lär

Kategori: Allmänt

Alldeles nyss när jag satt på tunnelbanan inträffade följande: två hemlösa möts i mittgången, och morsar glatt på varann. Den första utbrister: "oj oj här var det livat, har du fått ihop några kronor?" varav den andra svarar: "Ja, tolv spänn har du?" Den förste svarar igen: "bara en krona. Jag trodde jag hade en femma för jag skulle handla en grej men så vad det bara en krona". Vet ni vad den andra mannen sa då? Han sa: "men här har du fyra spänn från mig, det är bara att kämpa vidare", och så skrattade de båda och gick vidare. HUR FINT? Jag grämer mig fortfarande över att jag inte hade några cash på mig, och skäms samtidigt över att jag sitter och surar över bostadspriserna i Stockholms innerstad. Det är viktigt det där med perspektiv.

Exhibitionist javisst

Kategori: Allmänt

Det är märkligt för det är inte mycket jag kommer ihåg från när jag var liten, men ett starkt minne är ett tillfälle när mamma hade tagit av mig mina blöta badkläder efter simskolan men innan det var dags för på-land-lekstunden på stranden. Jag minns hur jag plötslig stod där med alla andra barn i en stor ring, invirad i en blå handduk. När vi blev uppmanade att fatta varandras händer blev min situation genast lite problematisk, och vad tror ni hände? Jag var tvungen att släppa handduken och där stod jag jag spritt språngande naken och lydig som jag var kunde jag inte förmå mig att ursäkta mig för att gå och klä på mig. Istället stannade jag snällt kvar och var med på samtliga lekar men jag minns känslan så starkt. Som en apa i bur, minst sagt, och även om jag idag inser att barn i trefyra-årsåldern inte bryr sig så mycket om det där med nakenhet så dyker pinsamhetskänslorna fortfarande upp när jag tänker på det.
 
Vad jag inte i min vildaste fantasi kunde föreställa mig var det faktum att jag skulle uppleva samma känsla igen, fast över tjugo år senare. Situationen blir med ens mycket värre när man är lite äldre med tanke på det faktum att man utvecklat diverse bulor, pressveck och fallgropar på kroppen, både bak och fram och upp och ner. Det är inte så att jag tycker att det är asjobbigt att vara naken, men att helt plötsligt och ofrivilligt exponeras näck för någon jag inte känner är inte något jag är superbekväm med.
 
Igår hade jag major sömnproblem som förövrigt verkar vara någon återkommande trend 2013, iallafall i mitt och majoriteten av mina facebooksvänners fall. När jag vi tvåsnåret tröttnade på Instagram, Facebook, Quizkampen OCH Wordfeud var det dags att ge sömnen ett ärligt försök, och ni vet hur det är. Dömt att misslyckas och det slutar alltid med att jag vrider och vänder och fryser och svettas och plötsligt blir pyamasen ett störande moment som passar mycket bättre på golvet än på kroppen. Såsmåningom somnade jag iallafall, typ näck, och vaknade även jättenäck för vid det tillfället hade till och med täcket smugit sig ner på golvet. Och då slår det mig! Det är någon sorts nedgraderad spindelman som stirrar in genom fönstret. Vad fan. Hängandes i lina med öppen vy eftersom jag natten till ära dessutom glömt dra ner rullgardinen. Och där ligger jag. Apa i bur. Vad fan igen liksom. Hade lika gärna kunnat ropa "Sa du att jag skulle vända mig om? Svanka? Absolut det fixar jag". Blev lite skakis men har lugnat mig nu och insett att det var inte så jäkla farligt. Kanske lika bra att börja vänja sig. Köra topless under vinterjackan idag bara för att avdramatisera det där med nakenhet. Det är ju trots allt naturligt som moster skulle säga.
 
 
Mvh/ Exhibitionisa
 
 
 

Smart kille den där Alex

Kategori: Allmänt

Tydligen är det Killarna från Kil som har Kollen

Ny-gritad och hemtentad

Kategori: Allmänt

Med axlar tunga som bowlingklot och skinkor hårda som stenblock..- eller nja alltså jag menar inte att min bakdel är hård som i vältränad utan snarare hård som i träningsvärkad - ligger jag raklång i soffan med datorn på magen, som förövrigt vrålar att den vill ha mat. Ändå känner jag mig 25 kilo lättare för vet ni vad. Hemtentan är inlämnad. Finito. Färdig. Klarare än vad den någonsin kunde bli, och det är så himla himla skönt. Dessutom är jag ny-gritad och eftersom jag måste vara kvinnlig världsmästare i svettning kan det nog stämma att jag är åtminstone 2,5 liter lättare. Idag fick jag med mig min klasskompis Jenny på Griten och Yes Box hon tyckte också att det var ap-jobbigt, men nu har hon iallafall testat Sats i min menings tuffaste pass. Bäst att ta tjuren vid hornen på en gång liksom, och att hon var grym behöver jag knappast tillägga, jag menar, att hon ens kom dit borde hon få medalj för. Nä nu måste jag äta. Hoppas ni haft en fin onsdag!
 

Felix Tomatketchup Svartpeppar

Kategori: Allmänt

När jag svirade runt bland hyllorna inne på Daglivs tidigare idag sprang jag in i det här tillskottet i Ketchup-hyllan. Trevligt tänkte jag som äter ketchup till mest allt och som dessutom är ett minst lika stort fan som resten av Stockholmarna av McDonald's-uppfinningen ketchup attackerad med minst 44 påsar svartpeppar. Dock hamnade jag i en sorts målkonflikt med tanke på discopuffsen och det där fyrpacket jag brukar tjata om. Ketchup innehåller ungefär lika mycket socker som Håkan Juholt innehåller skitsnack men eftersom jag inte kan leva utan min ketchup brukar jag ha den lite nyttigare Steviavarianten i kylskåpet istället. Svartpeppar vs Stevia alltså, och på grund av min oöervinnerliga nyfikenhet gick Svartpeppar ur matchen som vinnare, åtminstone för idag.

Nog med skitsnacket, nu ska vi snacka smak och hör och häpna! Neggotanten är som bortblåst, för förutsatt att man gillar ketchup är det här en riktig hit! Även om jag är en Heinz-förespråkare smakmässigt vågar jag nästan säga att Felix Tomatketchup Svartpeppar lirar i samma liga. Bra jobbat Felix! Ni e på G!
Åh förlåt glömde, 4,5 av 5 toasts. Man kan ju inte vara fööör generös liksom.
 
 

Bodycombat

Kategori: Allmänt

Har precis vart och kört BC. Lyckades äntligen tala klarspråk med den där nedrans "Hip escapen". annars tog det förjävla mycket i rumpan alltså. Syns det?

Bilden är såklart inte jag (I wish) utan Ana Delia De Iturrondo, som typ är bäst i Universum i Bikini Sickness, eh förlåt jag menar Fitness.

( - ) motivationssjukan

Kategori: Allmänt

Jag är inne i något skevt tillstånd för tillfället och jag undrar om inte någon smyginjicerar nån sorts tequila av dålig årgång i mig när jag sover för jag känner mig konstant full, och det är konstigt för vad jag vet har jag inte druckit en droppe alkohol på minst tre dygn, och full var jag senast på nyårsafton. Det tar mig minst tjugo minuter att sätta mig på skrivbordsstolen, kanske tolv minuter att logga ut från Facebook. Sen tar det ytterligare 10 minuter att öppna dokumentet jag sitter och bråkar med. Efter fyra minuter är det liksom Hokus Pokus - jag har trollat bort mitt Fokus. Det här skrämmer mig lite, men jag hoppas att det bara är någon snäll form av minusproduktivitetsvirus jag drabbats av som enkelt kan botas genom någon hemmasnickrad självkur. Antar att hela grejen beror på en hjärna som gått på högvarv lite för länge, precis som kroppen behöver sin vila behöver även hjärnan sin. Annars säger den ifrån och just nu skäller den ut mig för fulla muggar. Givetvis tog jag åt mig, men att låta både kropp och knopp vila vore att ta i, så när knoppen får vila, så får kroppen jobba istället. 
 
 
 
 
 

Vilken stjärna

Kategori: Allmänt

Älskar den här tanten, kan ni förstå att hon passerat 100-strecket? Inte en rynka. Jag menar, bara det borde räcka som incitament för att börja träna. Dör lite lätt för hennes pimpade utstyrsel, och tro mig. Det där med basker på gym, det kommer vi se mer utav.  Klicka på bilden för att komma till klippet.
 
 

Lördag-Söndag

Kategori: Allmänt

Har haft en väldigt mysig och fin helg trots hemtentan som någon trist person gärna kan köra upp där bak och rotera litegrann på. På lördagskvällen gjorde jag ett återbesök hos Clara och Jonas och spelade "med andra ord" tillsammans med dem, Agnes, Martin och Åsa. Vi hade skitroligt och så mycket som jag skrattade gjorde att skrattdosen som det var lite brist på blev mer än tillräcklig för den här veckan iallafall. Senare gick vi till Imperiet men kärring-Isa blev trött tidigt och samlade ihop förnuftet och pinnade hem redan vid klockan ett.
 
 
Eftersom att jag var så klok igår var jag uppe med tuppen imorse och sen gjorde jag väl ungefär allt som inte har med hemtenta att göra. Gick ett varv runt Årstaviken, landade i Liljeholmen och passade på att fixa till naglarna lite, plockade lite hemma, handlade Taco-ingridienser och vek kläderna i träningslådan minst fyra gånger om. Sen var det dags att åka till gymmet.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Efter dubbelpass i Bodycombat och Bodybalance i Liljeholmen har jag nu landat i soffan i sällskap av en lagom tacobuffé och min fina lillasyster Lea. Vi ska ha tjejkväll och precis så vill jag att min helg ska avrundas. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag har haft! Nu laddar vi om och gör vi nästa vecka lite roligare hörrni, tror vi behöver det. 
 

Död eller levande? Ingen aning.

Kategori: Allmänt

Vill ni testa att dubbeltugga frukosten fyra gånger om, se vita blinkande stjärnor vart ni än vänder er samtidigt som musklerna sakta domnar bort medan organen förflyttar sig i kroppen som samtidigt genomgår århundradets naturkatastrof?

Då mina vänner ska ni testa kombon Bodypump & GRIT Cardio, på direkten efter varandra. Gärna dagen efter ni har lämnat 4,25 dl blod och endast en timme efter intag av en skål havregrynsgröt.

Är du träningstypen som gillar att "gå på bandet" och pudra näsan mellan varven, hmm. Testa inte. Det här var en av de tyngsta träningsupplevelserna jag varit med om. Inte nog med att jag visste om att jag såg ut som en överkörd fågelunge, jag fick det dessutom bekräftat när jag kom hem.

Med facit i handen skulle jag både ha väntat med att ge blod och ätit frukosten lite tidigare, men jag säger det ändå igen. Jäklar vad härligt det är att träna tills kroppen inte tål mer. Kan inte få nog. Vill ni också prova på att dö litegrann så är det fritt fram att följa med mig nästa lördag, bara att boka. 10.30 i Älvsjö drar det igång.

Nu blir det mat, mat, mat, installerande av den nya chins-stången (tack för tipset Pischa ;) och... just det ja... Den där jäkla hemtentan...

Lovar, ingen vill se hur jag ser ut just nu.

Jan. 11, 2013

Kategori: Allmänt

Har suttit på en sjukt hård Ikeastol hela dagen, i diverse olika icke ergonomiska poser (man måste ju byta mellan varven för att inte få blåsor i röven), frenetiskt tuggummituggande och smattrandes på datorn. Skriver en rätt så jobbig hemtenta som ni kanske förstått och idag handlade frågan om kakor så idag har ballerinakex, vaniljdrömmar och marylandscookies cirkulerat i min hjärna Givetvis går det inte att undvika att bli dödssugen på kakor vid ett sånt tillfälle så vid sjusnåret klappade jag igen fabriken och drog på mig mina mest ätarvänliga brallor för att landa i Claras och Jonas ergonomiska soffa och äta just - kakor. Gladiatorerna, film, trevligt sällskap och en fullproppad mage får avrunda den här fredagen. Känns bra med tanke på dubbelpasset som väntar imorgonbitti. Natti.

...

Kategori: Allmänt

Ge lite blod

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag och för mig innebär det vilodag och vad passar inte bättre än att starta dagen med att åka och ge lite blod? Glöm inte bort hur viktigt det är. Superenkelt, mysigt, gör inte ont och känslan av att veta att mitt blod kan rädda flera människors liv är oslagbar. Idag fick jag veta att min blodgrupp är 0+ vilket innebär att jag kan ge blod till alla människor som har någon positiv blodgrupp, dvs massa människor. Känns bra. Blir varm i hjärtat av att ligga här och se alla människor som kommer in och tänker likadant. Hoppas jag inte blir för trött bara för hemtentan ligger där hemma och väntar...

en del av livet, inte en del av Januari

Kategori: Allmänt

Att det är början på Januari märks tydligt, igår när jag var på Coop i Liljeholmen möttes jag av en nästintill tom (!) kesohylla, bortsett från en trött förpackning med smak av fetaost och oliv. Att jobba som keso-inköpare kan inte vara särskilt svårt med tanke på att efterfrågan är så förutsägbar att det är löjligt. Vad som kommer att vara ännu mera tydligt om sisådär fyra till sex veckor är hur karaktären dalar i takt med hur snön töar, för vi vet likförbaskat att en stor andel av "hurt"-bullarna som lovat sig själv att toppa strandformen inför sommaren genom onormalt frekventa besök på gymmet kommer att vara bänkade på uteserveringarna så snart det tillåts och vid samma tidpunkt kommer gymkortet vara ett minne blott. Hur ska man då bära sig åt för att hålla karaktären uppe och inte se det som ett nödvändigt ont att röra på sig?
 
Det är ganska trångsynt att börja hårdträna enbart för att man vill springa runt snygg i någon baddräkt eller bikini eller små tajta jalingar med glänsande muskler. Träna gör vi för att kroppen ska hålla ur ett långsiktigt perspektiv (eller?), och vad är meningen med att bygga upp en stark och snygg kropp om vi sedan självförvållat ska rasera resultatet tre gånger så snabbt som vi fick det? Ska träningen ge långsiktiga resultat måste vi hålla i, och i min mening är det en klar fördel om man börjar tycka om att träna.
 
Hur gör man då för att lära sig att tycka om träning?
 
Tips ett: Se inte träningen som ett nyårslöfte. Inte heller som en uppoffring. Se det som en investering i dig själv som du skulle börjat med för länge sen (ingen anledning att vänta med att börja alltså).
 
Tips två: Gå inte ut för hårt. Börja hellre med att sätta upp ett lättare mål, som till exempel att träna så att du blir svettig minst två gånger i veckan. Efter ett par pass kommer du att börja längta efter endorfinerna och snart kommer du att vara beroende av dem.
 
Tips tre: Skaffa en träningskompis. Peppa varandra, var hårda mot varandra, och kom ihåg. Svik ALDRIG!
 
Tips fyra: Uppdatera träningsgarderoben. Snygga träningskläder gör träningen roligare. Och att inte träna för att man inte har rena träningskläder är en dödssynd.
 
Tips fem: Skriv träningsdagbok. På det sättet är det lättare att lägga märke till sina framsteg. Det kan vara svårt att minnas hur första halvmilen på bandet kändes när man gjort det ett tjugotal gånger, men antagligen kändes det betydligt jobbigare. Att notera sina framsteg är en morot i sig.
 
Tips sex: Sätt upp motivationsbilder på kylskåpet, eller på skärmsläckaren på din iphone eller dator. Kan vara allt från drömkroppen eller loppet du anmält dig till - till väskan eller resan du har bestämt att belöna dig med när du uppnått ditt första mål.
 
Det där är visserligen mer kom-igång-tips snarare än tycka om tränings-tips men poängen med detta är att när man väl kommit igång med sin träning på en lagom nivå och man börjar vänja sig vid adrenalinet och de endorfiner som utsöndras så kommer resten på köpet. Äta eller dö, träna eller dö liksom. Så känner jag ungefär.
 
 
 
 
 

Vissa dagar får man bara bita ihop

Kategori: Allmänt

De där dagarna när man känner att allt bara går fel. När dagen börjar med att man slår stortån i tröskeln till badrummet, bränner sig på gröten och spiller morgonkaffet på den nytvättade skjortan, följt av att fastna med halsduken i portdörren och missa tvärbanan med en millisekund. När tunnelbanan är så fullproppad att man kläms ihop och tappar andan och när man inte hittar busskortet när man äntligen är framme vid busshållplatsen. När ens bästa vän precis rest bort och när man känner sig riktigt misslyckad med vad man presterar i skolan eller på jobbet och när man tittar in i spegeln och möts av en korsning mellan quasimodo och pomperipossa. En sån dag har jag haft idag. Var tionde minut har jag velat falla platt pladask på backen och bara ge upp. Vid sådana tillfällen gäller det att bara bita ihop och tänka på livet ur ett annat perspektiv. Ställa sin vardag i relation till något annat och fokusera på det man har. Allt ordnar sig, stora som små problem och klyschan "what doesnt kill you makes you stronger" är inte så dum ändå. En BC med en rolig instruktör på Sats Hornstull blev dagens ljuspunkt och det ska han ha tack för. Nu ska jag krypa ner i soffan och dra filten över huvudet. Imorgon tittar jag fram igen.

Jeanstips PLZ

Kategori: Allmänt

För er som liksom jag är födda med lite extra put i bakdelen men med en lite mindre midja känner ni igen er i det berömda jeansdilemmat. Vi har två val. Antingen kan vi välja byxor med hög midja, med betoning på HÖG. Gärna så hög att den får bakdelen att se längre ut än Michael Jordan i platådojjor. Alternativt kan vi välja ett par jeans med normal-hög till låg midja men istället med en glipa mellan rumpfäste och byxkant ungefär tillräckligt bred för att använda som cheeseburgargömma om vi skulle bli lite småhungriga. Faktum är att i mitt fall är glipan så bred att man kan rymma tre cheeseburgare eller åtminstone en dubbelburgare i den. Dessutom bjuder den in till en tydlig inblick i vad som händer där innanför. Att avgöra vad jag har för färg på mina trosor är idag för allmänheten inte särskilt svårt, med andra ord.
Givetvis innebär detta att jag oftare väljer byxor i den lite högre modellen, inte för att jag tycker att det är särskilt snyggt utan mer för att jag vill behålla mina underkäder dolda för åtminstone de jag inte känner.
Min fråga blir därför till alla Jeans-PRO's där ute; Vart hittar jag ett par jeans som inte delar skinkorna itu för att de är så höga men som inte heller lämnar ett tittfack brett som Jokern i Batman's leende? Vågar nästan utlova hittelön till första bästa värdiga förslag.
Tack på förhand!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Hej vänner. Idag har jag skrivit hemtenta, haft vinprovning och smakat på typ 234 olika viner. Spottat vin för säkert två tusen spänn i en balja (typiskt men skulle träna). Ätit alldeles för mycket vitlök och rapat därefter. Ätit en helt okej sushi också för den delen. Tränat bodycombat och fått håll mitt i sista låten. Kändes lite fånigt att se ut som en blöt labrador på baktassarna viftandes efter en fluga men det måste vara resultatet av gårdagens GRIT. Kramats en del och blivit både frustrerad och arg har jag också hunnit med. Näej. Den här onsdagen kan hamna i papperskorgen. Hoppas på en amazing torsdag istället. God kväll.

Försöker tänka såhär idag

Kategori: Allmänt

GRIT x 2

Kategori: Allmänt

Idag gick jag som sagt på två Grit-pass inom loppet av 3 timmar och även om jag darrar som ett asplöv och har svårt att sitta still i för att värken i skinkorna pulserar och får mig att hoppa som en studsboll i soffan så lever jag. Klockan 17 var det dags för Grit Cardio, något jag aldrig testat förut. Tyvärr var klassen till viss del fylld med bromsklossar. Ni vet de där folket som rör sig som myrslokar fram och tillbaka som om det rörde sig om konstsim. Eftersom att Cardio-klassen till hälften består av spurter fram och tillbaka mellan väggarna kan det bli ganska irriterande när man hamnar mellan två bromsklossar. Förutom spurterna var passet tungt, flåset var med och armhävningarna sög kraften ur armarna, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var svettig när jag gick ut ur salen.
 
Kockan 19.30 var det dags för Strenght-passet, och det visste jag skulle bli jobbigt för det har jag blivit varnad om tidigare. Och svar ja. Det var så jobbigt ett träningspass kan bli, jag kan utan tvekan säga att av alla de pass jag gått på var det här det jobbigaste. Jag vet inte om jag tog mig vatten över huvudet men plaskblött var det. Svettrekordet var ett pinsamt faktum och ur varenda tråd jag hade på kroppen gick det att vrida minst en och en halv indisk ocean, till och med ur strumporna. Jag har ingen aning om vart jag kommer att ha ont imorgon men risken finns att jag har blivit förlamad och fastnat mellan madrasserna. Så om någon undrar vart jag tagit vägen imorgon kan man alltid kika där.
 
Grit Cardio får av mig tre av fem toasts, men jag ska ge det en till chans på lördag. Strenght ger jag utan tvekan fem av fem hela toasts. Vill ni bli vältränade? Gå på Grit Strenght några gånger i veckan. Det ska iallafall jag göra.
 
 
Snustorr innan Cardiopasset
 
 
Plaskblöt efter Strenght-passet
 
 
Vet inte om det syns men linnet gick verkligen att vrida ur

Ready steady go

Kategori: Allmänt

Har suttit med projekt hela morgonen från klockan 8.00, tillsammans med min klasskompis och mitt läpp-plåster. Nu ska jag dra igång med hemtentan och ikväll är står dubbla Grit-pass på schemat. Ett Cardio och ett Strenght. Hur det ska gå har jag ingen aning om eftersom att rumpan är stum som satan och ryggen är stelare än Ingvar Carlsson. Den som lever får se helt enkelt.
 

Yes!

Kategori: Allmänt

Första måndagspumpen på vårschemat och det firade jag med att öka på både ben och rygg. Känner att jag får stanna på de vikterna ett tag så jag kan komma djupare i knäböjen och få upp styrkan i underarmarna på marklyften. På benlåten var stången så tung att jag hade problem att få den över huvudet när låten var slut. Tricepsvikterna var precis lagom, och lagom gör ingen starkare så där får jag öka och tuttarna kan också få kämpa lite mer. Har nog aldrig tyckt det är så roligt att träna som nu. Några timmar med plugg framför datan, sen bingen bums för imorgon ska jag upp odödligt tidigt. Puss och god natt

Promenera mera

Kategori: Allmänt

Imorgon landar hemtentan i inkorgen så jag tänkte att jag skulle förbereda mig lite genom att åtminstone ha kurslitteraturen redo. Boken jag behöver fanns hemma hos mina föräldrar så tog en powerwalk dit på 60 min. Älskar att gå och har saknat det lite. På vintern blir det så halt så att ett försök till promenad vid Årstaviken övergår i något slags låtsas-skridsko-åkning/hålla balansen-bergsklättring och då blir det ju ingen fart på flåset, men idag gick det hyfsat smärtfritt och jag njöt av varenda sekund.

Beautyfail

Kategori: Allmänt

Ni tjejer vet hur det är när man står där framför badrumsspegeln och bara inte kan låta bli att pilla lite på något i ansiktet som egentligen inte syns och så POFF så har man plötsligt ett aggressivt vulkanutbrott i ansiktet. Ni känner antagligen också igen er i hur man varje gång lovar att aldrig pilla igen, att man lär av sina misstag som det så fint heter. Som vi alla vet glömmer vi det där lagom tills nästa gång vi står där framför badrumsspegeln igen. Ska bara peta liiite. Och så var vi där igen.
 
Igår fick jag för mig att vaxa muschen. Ovanför läppen alltså. Tänkte när jag stog där att "aj satan vad ont det gör" men var samtidigt nöjd över att jag bet ihop och uttalade högt för mig själv det gamla talesättet: "Vill man vara fin får man lida pin". Bullshit säger jag. Jag måste ha blivit väldigt stark på sistonde, för det var ett sjuhelsikes ryck jag fick till. Så starkt att jag lyckades dra med mig det översta hudlagret. Jävla skit tänkte jag lite förstrött igår när jag såg den knallröda rodnaden precis ovanför vänstersidan av överläppen. JÄVLA HELVETES SKIT tänkte jag när jag vaknade imorse och såg den mörka sårskorpan som bildats över rodnaden som förövrigt inte är liten. Den är stor som fan och dessutom ännu mer svullen än igår.
 
Så i mitt försök att snygga till mig lite kan jag säga att jag gravt misslyckades och i fortsättningen kommer jag att föredra lite mustasch hellre än att se ut som en clown som fastnat med ansiktet i syltburken. Men detta har jag väl säkert glömt lagom tills nästa söndag...
 
Blir definitivt ingen bild på mig, det skulle vara alldeles för skämmigt men jag är ganska lik han här ovan med minusbetoning på den oranga kalufsen. Bortsett från det stämmer vi ganska väl överens.

Helgen som gått

Kategori: Allmänt

Så har vi gått igenom årets allra första helg och för min del har den varit både lugn och stökig. I fredags firades min lillebror hemma hos mamma och pappa med hela släkten, eller klanen som någon inbjuden ickesläkting kallade oss. Vi kan vara ganska intensiva om man säger så. Brorsan gick ut med sina kompisar och jag följde med i ungefär 18 minuter, sen kände jag mig gammal och gick hem.
 
 
Från vänster: Brorsan, jag och syrran, å så kusin-Clara, kusin-Agnes och kusin-Joar. 
 
På lördagen var det Joars tur att bli firad, han fyllde fjortis. Jag köpte honom en identitetskeps som han verkade sjukt nöjd med för den hade han på sig från att han fick den tills när jag och mina kusiner och kusins pojkvän gick till Marie Laveau och drack vin och öl ur plastglas. Älskade det. Vi gick ändå hem tidigt, eftersom jag skulle upp och Grita och kusinerna skulle jobba tidigt idag.
 
 
Älsklings-Joar
 
 
Mannen, myten, legenden. Vår allas morfar som är en av de häftigaste människorna jag nånsin träffat. Ser ni hur snygg han är (Han fyller 86). Mormor fick jag tyvärr ingen bra bild på men hon är minst lika bäst hon med.
 
Idag, söndag, var jag som sagt och Gritade, sen kom Kajsa och Becka och hämtade upp mig och så gick vi en långpromenad runt Årstaviken, som övergick i en fika och väldigt intressanta samtalsämnen ;). För att vara första helgen på året får den full pott. Jag har umgåtts med människor jag älskar, tränat flitigt och skrattat mycket. Tack för det!
 
 
Mina fina tjejer <3

Golvad

Kategori: Allmänt

Ikväll hade jag efter lagad middag tänkt ta ett bad, läsa bok, ta upp plugget och fixa mina hemskt torra vinterfötter. Jag hade till och med tänkt måla tånaglarna men det var något som tog stopp någonstans mellan diskandet och bordstorkande. Det blev tvärnit och jag ville bara falla ihop i en liten hög. Jag vet inte om det var Griten imorse som kom ikapp och tog strypgrepp eller om maten jag lagade blev så stark att den krävde mer energi än vad den gav, men min kropp slutade fungera och sa stopp och belägg. Så här ligger jag, oduschad med ofixade fötter och ogjort plugg men med en påse lakrits på magen och just nu är det precis vad jag behöver. Har ni testat dessa förresten? Vad tror vi?

Middagstips

Kategori: Allmänt

Idag när jag var inne på ICA kom jag och tänka på en thairätt som jag åt i Thailand senast jag var där. Kommer inte ihåg vad den heter men jag kom ihåg att det var basilika, köttfärs och grönsaker och nån sorts currypasta antagligen som i alla thairätter, och även att det var ett galet drag i den. Stark mat är det bästa jag vet och det får gärna slå lågor ur munnen på mig när jag äter, så är ni känsliga ska ni nog sluta läsa men för er som gillar starkt kan denna rätt starkt rekommenderas!
 
Du behöver:
  • 500 g Nötfärs
  • Naturell yoghurt 3 %
  • Currypasta i valfri färg. Jag tog grön men tror gul och röd blir lika gott
  • Champinjoner
  • Sugarsnaps
  • Färsk sparris (om man vill jag tog det bara för att jag tycker det är så himla himla gott)
  • Broccoli
  • Paprik
  • Minimajs
  • Vattenkastanjer
  • Färsk basilika
  • Sambal Oelek
  • Vitlök
  • Chili
  • Salt och peppar
  • Ägg (valfritt)
Börja med att ta på ett förkläde och släng en handduk över axeln, för jag lovar, risken att det blir ett skvätt och stänk-partaj är ganska stor nämligen. Stek sen upp köttfärsen i en panna (såklart vad annars) med två pressade vitlöksklyftor. Ta fram en gryta och häll i grönsakerna (hackade givetvis). Pallar man inte ila runt på grönsaksavdelningen funkar det finfint med färdiga frysta wokgrönsaker med. När grönsakerna hettats upp, slå i lite yoghurt och så mycket currypasta som din och ditt sällskaps mun fixar. Här är smärtgränsen oändlig så jag hade i fyra rågade teskedar, men då ska ni veta att det vart eldsvåda även i min käft. En tesked sambal är nog ungefär lagom och när grytan börjat puttra så kan man späda ut såsen med lite vatten. Hacka basilikan och lägg ner i grytan tillsammans med köttfärsen när den är färdigstekt. I med lite finhackad chili också och  låt grytan stå och puttra på svag värme ett tag, ungefär 20 min blev lagom för mig. Låter man det stå för länge finns det risk att grönsakerna förlorar sin spänst och blir mjuka och mjukisar vill vi ju inte ha.
 
Ris brukar jag strunta i helt enkelt för att jag är så sjukt urusel på att få till det, men istället kan man steka ett ägg och lägga mitt på maträtten. Det gjorde de iallafall i Thailand och om man tycker att ägg är festligt så tja.. varför inte. Tog en bild på min skål med ägget men då såg man inte själva maträtten så lägger upp en av varje. Bon apetit!
 
 
 
 
 
Det här med matfoto är inte min grej riktigt, men jag lovar. Det VAR jättegott! Och såsen måste ha gömt sig någonstans för den var där när jag lagade den.

GRIT

Kategori: Allmänt

I höstas lanserades ett nytt träningskoncept i Sverige, och på Sats. Det går ut på att man under 30 minuter kör totalslut på sig själv, utan vila. Högintensiv träning alltså. Man skulle kunna likna det vid en variant av Crossfit eller ja, lika jobbigt iallafall. Grit finns på Sats i tre olika varianter; Plyo med fokus på smidighet och spänst, Strenght (styrka) och så det senaste tillskottet Cardio.
Jag var lite rädd för de där klasserna i början på hösten eftersom att de egentligen rekommenderas för atleter, och kom igen - Grit. Det hörs ju bara på namnet. Skitläskigt. Trots detta vågade jag mig på ett försök i höstas och gick på ett Plyopass och svar FETT JA det var asjobbigt och yep jag ville kräkas i första bästa papperskorg när jag kom ut. Eftersom jag tycker det är ganska skönt att sova ut på söndagsmorgnarna har jag inte gått på fler GRIT-pass utan tänkt att "äh det där börjar jag med nästa år när jag har blivit mer vältränad", men så igår när jag stod på busshållplatsen kläckte jag ur mig till instruktören "tänkte kanske komma på ditt plyo-pass imorgon" och redan där var jag körd. 
Jag är inte den som är den utan har jag sagt att jag kommer, då kommer jag. Så sagt och gjort. Imorse klockan 10.15 körde Plyon igång och jag visste inte om det var morgongröten, magsyran eller det sista glaset på Marie Laveau igår som studsade upp och ner ungefär lika mycket som jag gjorde i övningarna, men satan i gatan vilket pass, hatkärlek rakt igenom.
 
Den känslan som infinner sig efter att ha  tömt kroppen på alla energidepåer som finns samtidigt som man vet om att man inte hade kunnat ge mer av sig själv är enligt mig en av de bästa känslorna i världen. Det är exakt den känslan jag vill åt efter varje träningspass. Det blir nog en GRIT-vår i år, och redan på tisdag ska jag och Nisse prova på Strenght och på Lördag blir det Cardio. Och i sommar mina vänner är det inte morgongröten, inte magsyran, och inte det sista glaset, utan min röv som studsar upp i taket.
 

Kärleken till bodypump

Kategori: Allmänt

Lördagspumpen är tillbaka på schemat, och jag har längtat jättemycket. Tyvärr var inte min lördagskompanjon med idag men ensam är stark som man säger. Kanske till och med starkare? Idag ökade jag på både rygg och bröst och på måndag ska jag lassa på några kilo extra på ben också. Det är kul att inte bara känna sig starkare utan också veta att man blivit det. I september startade jag med 10 kilo plus stång på benlåten och idag sitter 24 kilo på stången. Tyvärr hade jag lyckats kränga på mig en alldeles för liten topp som ger både astmatisk andning och ett par tuttar som inte vet om de är inåt- eller utåtväxande, men just nu känns det som det minsta problemet i världen, för jag är nytränad och lycklig och dessutom är det lördag! Imorgon bitti blir det plyo-pass men först ska firande av en blivande fjortis OCH firande av min kompis Linnea som fyller 24 hinnas med. Puss på er.

 

 

 
Hehe...

 

 

 

 

Fredag

Kategori: Allmänt

Men jäklar vilken fin fredag det bjöds på. Vilodag, sol, lugn, en fet långprommis med Oliver som övergick i ett fett rödpang på ett ännu fetare ställe (Tjoget hette det och jag vart lite kär i konceptet). Nu ska jag speed-duscha och rallysminka mig lite och har jag tur hinner jag även slå in brorsans paket. Trevlig helg vänner!

 

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Fick skjuts och sitter på ett café inne i stan. Det är något visst med mornar. Blir lugn av att vara uppe när det fortfarande är mörkt men medan ljusen börjar tändas i fönstren och staden vaknar. Är supertidig och ska börja jobba undan det plugg som helst ska vara klart till helgen. Stressen är som bortblåst. Skönt. Förresten vill jag passa på att gratulera min världsbästa lillebror Nils som fyller 20 år idag. Ikväll ska han firas. Ha en fin dag.
 
 

Stress

Kategori: Allmänt

Något jag försökt lova mig själv för i år är att sluta stressa och försöka lära mig att varva ner en aning. Jag är en person som lätt stressar upp mig för allt möjligt och har mina närmaste otur och hamnar i mitt sällskap närdet är som värst kan det bli ganska otrevligt. Detta är en sida jag givetvis inte gillar hos mig själv och önskar att jag kunde trolla bort. Tyvärr har jag insett att det inte är fullt så enkelt, utan något jag måste jobba med varje dag. I min värld får allt gärna gå så fort som möjligt. Tid är inte till för att gå till spillo och så fort jag känner att världen runtomkring står still blir jag hetsigare än en kollibri på LSD.
 
Som vi alla vet är stress allt annat än nyttigt för allmänhälsan. Långvarig stress kan orsaka störningar i kroppens system. Dessutom kan det bland annat leda till bukfetma samt rubbningar i blodsocker och blodfetter. Som om inte det vore nog kan stress leda till allvarlig depression och har du tur klarar du dig med ett påsigt ansikte och ett par rejäla finnar runt hakan.
 
Med andra ord; säger det till mig själv lika mycket som till er - Sluta stressa! Ingenting förutom våra hjärtslag går snabbare för att vi stressar upp oss. Varje gång du känner pulsen stiga och bröstet knipa, blunda och ta några djupa andetag och fundera lite. Varför stressar jag? Kommer jag dö av det här? Nej - just det, precis. Vad är nästa steg? Red ut tankarna och försök att agera lugnt och metodiskt. Det är just precis vad jag försöker med nu.
 
Mvh inte alls stressad tjej (intalar mig själv)
 
 

Så var det gjort

Kategori: Allmänt

Två år till i skolbänken men det känns helt klart värt det. Så grattis till mig och min vapendragare Oliver.

Back to reality

Kategori: Allmänt

Idag hann livet ikapp mig och vardagen kastades rätt i famnen på mig men det har sin charm det med. Vakna när det fortfarande är så mörkt att man varken ser tröskeln i badrummet eller tandkrämsranden på hakan innan det är försent, stressa iväg på morgonen och svettas i vinterjackan så där så att man inte vet om den fuktiga pannan beror på det eller duschen man tog en halvtimme tidigare. Matlåda, pulverkaffe, fler sidor kurslitteratur än vad det finns tryckta Metro-sidor sedan 1982. Men det finns en sak jag älskar med vardagarna. Träningen. Ikväll kickar vi igång träningsåret 2013 med en Combat, ett av mina favoritpass. Hur börjar ni? Och hörrni, ni kommer väl ihåg:

1 Jan 2013

Kategori: Allmänt

Ni vet ju att jag har myror i brallan så efter några kvartars horisontalläge i soffan tog jag tag i mig själv och åkte hem till Kajsa där nyår skulle firas för en andra gång. Som den restaurangare man är har man ju samlat på sig en del kollegor under åren och eftersom att många av dessa jobbar på självaste nyårsafton kan man kalla nyårsdagen för restaurangarnas nyårsafton. Oxfilé och champagne är ju alltid trevligt så jag var inte sen att tacka nej. När mina kompisar skulle ut och stöka kände jag att det var dags för mig att avböja så nu sitter jag, full i magen med pappa och lillasyster och tittar på Melissa Horn Live på Cirkus på TV. Kunde inte tänka mig en bättre start på 2013.

Cherry gillar golv

Finaste Mange och Cherry med det sjukaste håret jag nånsin tagit på

Mange hade oxfilékurs med mig

Jag och Kajan

Landade tillslut hemma i köket hos mamma och pappa.

2013

Kategori: Allmänt

Idag är jag ett kolli i fosterställning men det var det värt för jag hade en fantastisk nyårsafton. Jag och min fina vän Emelie teamade ihop en perfekt slagen bea, en annan vän friade till sin tjej, vi skrattade åt roliga minnen, pratade om sämre minnen, smällde raketer, sjöng för  en vän som fyller år på tolvslaget och dansade fult. Imorse vaknade jag lycklig bredvid min bästa vän och var bara tvungen att gå ut och andas in 2013. Jag kände det direkt. Det här blir ett bra år.

 

 
Linn, Emelie, bästis och jag
isasjosten.blogg.se