isasjosten.blogg.se

allt eller inget

Middagstips

Kategori: Allmänt

Ikväll när min kompis Kajsa var upptagen med att bakissnooza i sängen och en annan kompis Sandra hade fullt upp med att klippa håret på Henry tog jag och en tredje kompis Rebecka på oss kockhandskarna för att på något sätt trolla fram kvällens middag och vad passar bättre som söndagsmiddag än en gammal hederlig korvstroganoff? På frihand och med lite improvisering och en jäkla massa skrattattacker lyckades vi åstadkomma en enligt mig fenomenal stroganoff - och ja, jag vågar nästan säga att vi gjorde succé. Håll i er för här kommer receptet på korvstroganoff i ny tappning.

Du behöver:
- 1 st ful lök
- 1/2 st purjolök
- 1 st falukorv
- 2 st tomater
- Tomatpuré
- Krossade tomater
- Matlagningsgrädde
- Stark senap (tricket)
- Curry
- Svartpeppar
- Salt
- Jasminris

Att börja med riset kan vara en bra idé, för när man väl sätter igång med korveriet kommet det att gå undan. När riset är igång är det dags att börja hacka och fräsa all lök i en panna. När löken fått färg, ställ den åt sidan och fräs på korven. Vi skar tärningar, blir tydligen godast så. När korven fått lätt färg (superviktigt att den inte får stekyta) är det dags att lägga över allt i en gryta. Häll på krossade tomater, tomatpure och färska tomater. Späd ut med grädde och låt grytan puttra på svag värme. Salta och peppra efter känsla, ha i en nypa curry rekommenderas starkt, det gav grytan lite sting, utan att lukta indisk katt liksom. Sist men inte minst, ös på med sweet chilisås och  senap. När man är igång med grytkokandet är det lätt att glömma riset, men gör för guds skull inte det för då blir kastrullbotten svarta faran och i bästa fall är du klar med stålullsgnuggande lagom tills 2014.

Tänd några ljus och ät tillsammans med människor du tycker om. Det blir så mycket godare då.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

isasjosten.blogg.se